Solbakken om Bendtner:

- Messi er også rusten når han har vært borte i to måneder

Ståle Solbakken har ingenting å utsette på Nicklas Bendtner. Men det er fortsatt langt fram.

DET TAR TID: Nicklas Bendtner fikk sine første minutter for FCK mot Hobro i Superligaen. Han er ikke der han bør være. Men Ståle Solbakken har forståelse for spillerens situasjon, alle som ikke har spilt fotball på lenge er rustne. - Også Messi, sier FCK-treneren. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / NTB scanpix
DET TAR TID: Nicklas Bendtner fikk sine første minutter for FCK mot Hobro i Superligaen. Han er ikke der han bør være. Men Ståle Solbakken har forståelse for spillerens situasjon, alle som ikke har spilt fotball på lenge er rustne. - Også Messi, sier FCK-treneren. Foto: Bo Amstrup / Ritzau Scanpix / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Malmö FF - F.C. København, Europa League torsdag kl. 21.00

MALMÖ (Dagbladet): Overgangen fra Rosenborg var like sjokkerende som kontrakten med Ståle Solbakkens F.C. København var kort - fire måneder - og Danmark sto på hodet da Nicklas Bendtner vendte hjem.

Det gjør de egentlig fortsatt.

Ståle Solbakken må le når han tenker på det.

- Det har roet seg litt, det er ikke sånn som det var. Og det er veldig bra. Det var nemlig fullstendig galskap. Den første treninga, det var egentlig ikke til å tro.

- Det var helt vilt, sier Ståle Solbakken.

Rusten som Messi

Det er fem FCK-kamper siden Nicklas Bendtner signerte for Nordens største og beste fotballklubb. Så langt har han tre innhopp og en hel cupkamp med B-laget. 18 minutter mot Hobro, 19 minutter mot Midtjylland og 25 minutter mot Silkeborg er Bendtners bidrag i Superligaen.

Han har ikke gjort seg bort.

- Han er rusten, sier Ståle Solbakken.

- Det skulle også bare mangle. Messi og er rusten når han har vært borte i to måneder. Det så du nå da han gjorde comeback. Og Bendtner hadde ikke spilt siden april da han kom til oss.

- Han hadde vel egentlig bare syklet.

Ingenting å klage på

- Er du fornøyd, er det som forventet?

- I garderoben og på treningsfeltet gir Nicklas alt. Jeg kan ikke klage på tilstedeværelsen. Han vil det virkelig. Det er det ingen tvil om. Men han kan ikke evalueres nå, vi får ta opptellingen i desember.

- Alt annet vil være urettferdig overfor ham.

- Er det på grunn av alle skadene han har innhopp i alle superligakampene siden signeringen?

- La meg si det sånn, jeg gjør ikke Nicklas Bendtner noen tjenester. Vi har ikke gitt ham noen gaver. Men ja, vi har selvfølgelig vært nede i kjelleren når det gjelder skader.

Fortjener innhoppene

- Så når han får 18, 19 og 25 minutter så er ikke det fordi du ikke har noen andre?

- Nei! Når Bendtner kommer inn er det fordi han fortjener det i forhold til hvordan vi har det akkurat nå. Han gjorde et godt innhopp i toppkampen mot Midtjylland da vi var litt ute å kjøre. De var litt bedre enn oss i den perioden Nicklas kom inn. Og han hadde en knallgod heading på overtid ned i beina på han 17-åringen (Mohamed Daramy) som var spissparet vi hadde mot slutten av dem kampen.

- Derfor kommer han inn.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer

Vil ikke spå

Kan Nicklas Bendtner bli så god på sikt at han kan konkurrere om å starte kamper, la oss si neste år?

- Helt ærlig, jeg vet ikke. Det er vanskelig å si. Jeg har sett Nicklas Bendtner mot Italia da han knuste Giorgio Chiellini to ganger på bakre stolpe i en kamp han var langt unna den fysiske formen man trenger. Jeg så han i Rosenborg da han var på sitt beste, som jeg synes var bra. Men det er en stund siden, det er derfor det er så vanskelig å spå.

- Mange faktorer tyder på at han vil bli bedre. Men hvor god han er i januar, det er det umulig å si noe om. Vi trengte en mellomromspiller (10-er), og fikk Bendtner. Derfor leter vi fortsatt etter en sånn type spiller.

Usikker før Malmö

- Hva med Malmö-kampen?

- Hadde du spurt meg 1. august, ville jeg sagt vi hadde knust dem. Nå er veldig mye annerledes. Jeg er også litt usikker på hvor bra Malmö er. Men hjemmebane, fullt hus og flomlys mot oss - den største klubben i Norden - det gir dem en liten fordel.

- Bendtners rolle, om noen i det hele tatt?

- Leder vi, kommer han ikke inn, Så lenge det står uavgjort, vil jeg nok heller ikke bruke ham, sier Ståle Solbakken til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer