Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Messi er tidenes beste 10-er i Argentina

Fotballpresidenten i skitten ordkrig med Maradona.

FØRER DRAKTARVEN VIDERE: Lionel Messi er utropt til Diego Maradonas etterfølger, både av utallige eksperter og av Maradona selv. Den argentinske fotballpresidenten mener Messi er den største fotballspilleren av de to. Foto:  (AP Photo/Roberto Candia)
FØRER DRAKTARVEN VIDERE: Lionel Messi er utropt til Diego Maradonas etterfølger, både av utallige eksperter og av Maradona selv. Den argentinske fotballpresidenten mener Messi er den største fotballspilleren av de to. Foto: (AP Photo/Roberto Candia) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Draktnummer 10 er udødeliggjort i argentinsk fotballhistorie, mye takket være Diego Maradonas herjinger da Argentina vant VM i 1986.

Nå er det Lionel Messi som fører tradisjonen videre. Men selv om 23-åringen har til gode å skinne like sterkt i landslagsdrakta som i Barcelona-drakta, har han allerede overgått sine forgjengere med samme draktnummer.

Det mente i hvert fall fotballpresident Julio Grondona (79) i et intervju med Radio 10 denne uka, gjengitt av nyhetsbyrået AP.

- Messi er den beste nummer 10 i argentinsk fotballhistorie, sa han.

- Grondona er senil
Riktignok la han til at også Maradona, Riquelme og Veron var fra «en annen planet» - men for Maradona er uttalelsene ganske sikkert et slag under beltestedet.

Den levende legenden har på langt nær hatt noe hjertelig forhold til Grondona siden han fikk sparken som landslagstrener etter sommerens VM-sluttspill.

Maradona ønsket å fortsette mot at alle hans krav ble innfridd, blant annet om å frede støtteapparatet. Da fotballforbundet kvitterte med å skille lag med treneren utløste det et voldsomt sinne hos Maradona - som blant annet kalte Grondona en løgner.

Ordkrigen mellom har vokst i intensitet de siste par ukene.

- Grondona er senil, smalt det fra Maradona i et ferskt intervju.

Savner landslaget
Grondona svarte med å minne om narkotika- og alkoholproblemene Maradona har slitt med, og antydet at han fortsatt sliter. Det fikk Maradona til å true med søksmål for å spre falske rykter. Selv sier han at han har holdt seg unna dop i seks år.

50-åringen hevdet også at Gordona har vært til behandling for plagene sine ved en sveitsisk klinikk. 

Med andre ord har ordkrigen blitt virkelig skitten - med fotballpresidentens nummer 10-stikk som det foreløpig siste utspillet.

Maradona har hatt det tungt siden han måtte gi seg som landslagstrener. Da han fylte 50 i oktober betegnet han det som den «tristeste bursdagen i livet mitt».

- Jeg savner landslaget. Måten de tok fra meg landslaget på var urettferdig, sa han.

ISFRONT: Fotballpresident Julio Grondona har havnet i en bitter strid med Maradona. Foto: REUTERS/Jorge Adorno
ISFRONT: Fotballpresident Julio Grondona har havnet i en bitter strid med Maradona. Foto: REUTERS/Jorge Adorno Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!