- Messi er tidenes beste 10-er i Argentina

Fotballpresidenten i skitten ordkrig med Maradona.

FØRER DRAKTARVEN VIDERE: Lionel Messi er utropt til Diego Maradonas etterfølger, både av utallige eksperter og av Maradona selv. Den argentinske fotballpresidenten mener Messi er den største fotballspilleren av de to. Foto:  (AP Photo/Roberto Candia)
FØRER DRAKTARVEN VIDERE: Lionel Messi er utropt til Diego Maradonas etterfølger, både av utallige eksperter og av Maradona selv. Den argentinske fotballpresidenten mener Messi er den største fotballspilleren av de to. Foto: (AP Photo/Roberto Candia) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Draktnummer 10 er udødeliggjort i argentinsk fotballhistorie, mye takket være Diego Maradonas herjinger da Argentina vant VM i 1986.

Nå er det Lionel Messi som fører tradisjonen videre. Men selv om 23-åringen har til gode å skinne like sterkt i landslagsdrakta som i Barcelona-drakta, har han allerede overgått sine forgjengere med samme draktnummer.

Det mente i hvert fall fotballpresident Julio Grondona (79) i et intervju med Radio 10 denne uka, gjengitt av nyhetsbyrået AP.

- Messi er den beste nummer 10 i argentinsk fotballhistorie, sa han.

- Grondona er senil Riktignok la han til at også Maradona, Riquelme og Veron var fra «en annen planet» - men for Maradona er uttalelsene ganske sikkert et slag under beltestedet.

Den levende legenden har på langt nær hatt noe hjertelig forhold til Grondona siden han fikk sparken som landslagstrener etter sommerens VM-sluttspill.

Maradona ønsket å fortsette mot at alle hans krav ble innfridd, blant annet om å frede støtteapparatet. Da fotballforbundet kvitterte med å skille lag med treneren utløste det et voldsomt sinne hos Maradona - som blant annet kalte Grondona en løgner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer