Messi er tidenes mestscorende i Champions League. Dette er målene han husker best

- Mål i finaler er alltid spesielle.

DET BESTE MINNET: Scoringen mot Manchester United i finalen i 2009 vil alltid være spesielt, sa Messi i går.Foto: AP /Gregorio Borgia/ NTB Scanpix
DET BESTE MINNET: Scoringen mot Manchester United i finalen i 2009 vil alltid være spesielt, sa Messi i går.Foto: AP /Gregorio Borgia/ NTB ScanpixVis mer

I sin 90. mesterligakamp scoret Lionel Messi mål nummer 70 og 71. Dermed tangerte han rekorden til Real Madrid-legenden Raul.

Etterpå var han mest opptatt av at Barcelona hadde sikret plassen i mesterligaens cupspill med 2-0-seieren over Ajax.

- Det viktigste var at vi kvalifiserte oss og at vi fortsatt er med i kampen om å nå målet vårt, som er å vinne gruppen. Vi kjemper fortsatt med Paris Saint-Germain om det, sa argentineren.

- Vi møtte et godt lag som liker å vende spillet, og det var vanskelig for oss å få til presset og spillet vi ønsker, men vi utnyttet sjansene våre.

Duell Messi nikket gjestene i ledelse ni minutter før pause. Et snaut kvarter før slutt omsatte han et innlegg fra Pedro i målet som fastsatte resultatet og tangerte rekorden.

Messi har duellert med Cristiano Ronaldo om å bli først til å innhente Raul. Ronaldo var målløs da Real Madrid slo Liverpool tirsdag og står fortsatt med 70 mesterligamål.

SIKT, FYR: Her har Lionel Messi akkurat avfyrt en kanon i CL-finalen mellom Barcelona og Manchester United i 2011. Ikke overraskende endte den i mål. Foto: AP /Sang Tan/ NTB Scanpix
SIKT, FYR: Her har Lionel Messi akkurat avfyrt en kanon i CL-finalen mellom Barcelona og Manchester United i 2011. Ikke overraskende endte den i mål. Foto: AP /Sang Tan/ NTB Scanpix Vis mer

Raul brukte mye flere kamper enn Messi på å nå sine 71 mesterligascoringer. Hans mål ble scoret på 142 kamper for Real Madrid og Schalke.

Messi fikk sin mesterligadebut mot Udinese i 2004. Han har vunnet turneringen tre ganger med Barcelona: I 2006, 2009 og 2011. Han scoret i de to siste finalene, begge mot Manchester United, og valgte de scoringene til sine mest minneverdige.

- Jeg vet ikke om jeg kan trekke fram en spesiell scoring jeg husker best, men mål i finaler er alltid spesielle, sa han.

Tidenes beste Barcelona-trener Luis Enrique hyllet storspilleren etter kampen.

- Om Messi er tidenes beste spiller? Absolutt, sa treneren.

- Han er iallfall den beste spilleren jeg har sett, enten som spiller eller trener.

MANNEN BAK DE GODE MINNENE: Edwin van der Sar sto i mål i både 2009 0g 2011 da Messi scoret i CL-finalen. Her slipper han inn kanonen fra bildet over.Foto: AP /Jon Super/ NTB Scanpix
MANNEN BAK DE GODE MINNENE: Edwin van der Sar sto i mål i både 2009 0g 2011 da Messi scoret i CL-finalen. Her slipper han inn kanonen fra bildet over.Foto: AP /Jon Super/ NTB Scanpix Vis mer

Lagkameratene jublet også for ham.

- Jeg er glad på Leos vegne på grunn av all arbeidet han legger ned for laget, og fordi han er nummer en, den beste, sa Xavi.

Målrekorden i mesterligaen er ikke den eneste Messi kommer til å slå denne sesongen. Han mangler bare ett seriemål på å slå Telmo Zarras scoringsrekord i spansk 1. divisjon på 251 mål. Den har stått siden 1955.

(NTB)