NESTEN USTOPPELIG: Lionel Messi banker inn 3-1 for Barcelona etter å ha spilt vegg med Xavi og Pedro i full fart gjennom et trangt, gresk forsvar. Det var argentinerens andre mål for kvelden. Han misset siden på straffe, men fulgte opp med to målgivende pasninger. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix
NESTEN USTOPPELIG: Lionel Messi banker inn 3-1 for Barcelona etter å ha spilt vegg med Xavi og Pedro i full fart gjennom et trangt, gresk forsvar. Det var argentinerens andre mål for kvelden. Han misset siden på straffe, men fulgte opp med to målgivende pasninger. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/ScanpixVis mer

- Messi er verdens beste. Nummer to tar ham aldri igjen

To praktmål og to målgivende mot Panathinaikos.

|||
(Dagbladet): Lionel Messi viste igjen ultraklasse i Champions League i går kveld. Mot Panathinakos scoret han to lekre mål, og var nest sist på to andre.

- Han er den beste spilleren i verden, med klar margin til resten. Nummer to vil aldri ta ham igjen, sier Barcelona-trener Pep Guardiola ifølge AS.

Barcelona gikk på en smell mot nyopprykkede Hercules i ligakampen på lørdag. Det fikk Panathinaikos svi for i Champions League i går.

For etter et overraskende ledermål fra gjestenes Sidney Govou, fyrte Barcelona på alle sylindere og rundspilte gjestene sine. 

Ifølge Uefa.com-statistikken lyktes Barcelona med 616 av 789 pasningsforsøk (78 prosent), mens Panathinaikos traff med 89 av 219 pasninger (41 prosent).

Veggspill-kunst Sentralt sto Lionel Messi. Først styrte han elegant inn utlikningen etter en utsøkt pasning fra Xavi. David Villa satte inn 2-1 etter corner.

3-1 kom etter et angrep knapt noen gjør Barcelona og Messi etter. Midt i det trangeste området mitt foran grekernes mål spilte han vegg med Xavi, kontrollerte den sprettende ballen med utsiden, spilte en ny vegg med Pedro og plasserte ballen i mål mellom to Panathinaikos-forsvarere.

- I dag visste vi at om vi flyttet ballen raskt, skulle vi være fornøyde. Med disse lagkameratene er det lett å spille veldig godt kortpasningsspill, sier Messi til den spanske avisa AS ifølge Goal.com.

Straffemiss Panathinaikos-keeper Tzorvas reddet straffesparket til Messi ni minutter etter pause. Det tente den lille balltrylleren ekstra.

- Jeg jaktet på et tredje mål mot slutten fordi jeg var misset på straffesparket. Men til slutt vant vi og jeg scoret mål, så det var ingen stor sak, sier Messi.

REKKER TUNGE TIL RESTEN: Lionel Messi feirer scoring med lang tunge. Foto: Andreu Dalmau, EPA/Scanpix
REKKER TUNGE TIL RESTEN: Lionel Messi feirer scoring med lang tunge. Foto: Andreu Dalmau, EPA/Scanpix Vis mer

Han kom meget nær hattricket etter 78 minutter. Etter en fiks stikkpasning fra Bojan var Messi fri på venstresiden i feltet, og lurte ballen på innsiden av keeper fra nesten død vinkel.

Men den spratt i begge stengene, og Pedro fikk gjøre jobben med å dytte ballen over linja til 4-1.

Kombinasjonen med og chippen til Dani Alves, som satte inn 5-1, var også Messi på sitt aller beste.

- Han har amatørens ånd: Han ønsker bare å spille. Vi trenger bare å plassere ham der han føler seg mest komfortabel. Han er ambisiøs, elsker å trene og er en flott fyr, sier Pep Guardiola.

• Se scoringene på YouTube

IMPONERT: Trener Josep «Pep» Guardiola jubler for Messis 3-1-scoring. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix
IMPONERT: Trener Josep «Pep» Guardiola jubler for Messis 3-1-scoring. Foto: Gustau Nacarino, Reuters/Scanpix Vis mer