Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi etterbetalte skatt for 40 millioner

Må møte i rettslig høring denne måneden.

 ETTERBETALTE:  Lionel Messi er for tiden på landslagsoppdrag med Argentina. Fotballstjernen skal ha etterbetalt skatt for 40 millioner kroner. Foto:  AFP Photo / Juan Mabromata.
ETTERBETALTE: Lionel Messi er for tiden på landslagsoppdrag med Argentina. Fotballstjernen skal ha etterbetalt skatt for 40 millioner kroner. Foto: AFP Photo / Juan Mabromata. Vis mer

Barcelona-stjernen Lionel Messi og hans far har etterbetalt rundt 40 millioner kroner i skatt.

Messi og faren ble i juni beskyldt for å ha snytt på skatten av spanske myndigheter. I forrige måned hadde Messi og faren deponert 5.016.542,27 euro (40 millioner kroner) for å «rette opp» skattekravet, opplyste en domstol i Gava i nærheten av Barcelona onsdag.

Messi og faren må likevel møte for en rettslig høring 17. september, men Messis advokat har bedt om en utsettelse fordi fotballstjernen er opptatt med noe annet denne dagen.

Både Messi og faren har bedyret sin uskyld, og sier de ikke har gjort noe galt i forbindelse med salget av Messi som varemerke. Skattemyndighetene mener noe annet og hevder at de skal ha holdt unna rundt 33 millioner kroner (4 millioner euro) for beskatning i 2006 og 2009.

Ville ordne opp Spanske skattemyndigheter mener at far og sønn Messi har brukt et nettverk av stråselskaper i Uruguay, Belize, Sveits og Storbritannia for å sno seg unna skatten.

- Jeg har aldri tatt hånd noe slikt på egen hånd, og det har eller ikke faren min gjort, sa 26-åringen i juli.

- Våre advokater og økonomiske rådgivere tar hånd om dette og vi stoler på at de vil ordne opp, sa Messi, som ble spansk statsborger i 2005.

Han er en av verdens best betalte idrettsutøvere og har en årslønn på 125 millioner kroner (20 millioner dollar). Han har også inntekter i samme størrelsesorden fra forskjellige reklameoppdrag.

(NTB)

 INVOLVERT:  Lionel Mesiis far Jorge, er også beskyldt for skattesnusk. Foto: AFP Photo / Josep Lago.
INVOLVERT: Lionel Mesiis far Jorge, er også beskyldt for skattesnusk. Foto: AFP Photo / Josep Lago. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling