Messi får ingen hyllest under El Clásico

Det spanske forbundet avkrefter at de vil stoppe kampen.

HYLLES IKKE I MADRID: Det ble ingen formell hyllest på Lionel Messi da han senket Real Madrid på Bernabéu i mars med et hattrick. Det blir det heller ikke dersom han skulle ta Telmo Zarras scoringsrekord på lørdag, skal vi tro det spanske fotballforbundet. Foto:  AFP PHOTO / DANI POZO
HYLLES IKKE I MADRID: Det ble ingen formell hyllest på Lionel Messi da han senket Real Madrid på Bernabéu i mars med et hattrick. Det blir det heller ikke dersom han skulle ta Telmo Zarras scoringsrekord på lørdag, skal vi tro det spanske fotballforbundet. Foto: AFP PHOTO / DANI POZOVis mer

(Dagbladet): For to uker siden fremmet presidenten i det spanske fotballforbundet LFP, Javier Tebas, et forslag om å stoppe kampen på Bernabéu for å hylle Messi.

I går avkreftet en representant fra det spanske fotballforbundet at de vurderer å arrangere en slik feiring, ifølge Eurosport.

- Ingen har gitt oss noen forespørsel, selv ikke Barcelona, og jeg er usikker på om noe slikt engang ville vært innenfor regelverket, skal en representant ha sagt til spanske aviser.

Delte meninger i Real Madrid-leieren Etterhvert som kampen begynner å nærme seg, har reaksjonene fra de to ulike leirene tikket inn. Det ser ut til at både Barcelona og Real Madrids spillere er enige i at å stoppe kampen ville vært merkelig.

Real Madrids manager Carlo Ancelotti var først ute, og ble for en stund siden sitert på at å stoppe kampen, ville vært i drøyeste laget.

- Det er naturlig å applaudere Messi, han er en fantastisk spiller og er i ferd med å ta en fantastisk rekord, men jeg syns at å stoppe kampen ville vært litt for mye, sa Ancelotti til den spanske radiokanalen COPE.

Real Madrid-backen Alvaro Arbeloa, et produkt av klubbens eget ungdomssystem, er uenig med sjefen sin om hvem som egentlig bør hylles.

- Vi burde gi Cristiano Ronaldo en stående ovasjon, fordi han er den beste spilleren i verden. Det er det Bernabéu må gjøre, sa han til avisen Marca.

Da Ronaldo selv ble spurt om den potensielle hyllesten, valgte han å understreke at det er en fotballkamp mellom Real Madrid og Barcelona, og ikke en duell mellom ham selv og Messi.

- Vi spiller ikke mot Lionel Messi, vi spiller mot Barcelona, sa portugiseren til den spanske fotballavisen AS.

Historikken sier nei Senere har Javier Tebas sagt til den spanske fotballavisen Marca, at Real Madrids fans har fotballforståelse nok til å hylle Lionel Messi, slik de har hyllet Ronaldinho og Maradona tidligere. Det ser allikevel ikke ut som han får ønsket sitt oppfylt, og La Liga-ekspert i Cmore, Petter Veland, bekrefter at noe slikt aldri hadde vært aktuelt.

- Historikken klubbene imellom tilsier at Real Madrid neppe er interessert i å være arrangører for en slik feiring. UEFA hadde aldri tillatt at verdens største fotballkamp hadde blitt stoppet fordi noen tar noen rekord, og det virker både usannsynlig og tullete, sier Veland til Dagbladet.

Selv Andres Iniesta syns det virker rart å skulle gjøre noe slikt.

- Jeg syns det høres merkelig ut å stoppe kampen. Men jeg skal gjøre alt i min makt for å se publikums reaksjon. Jeg bare vet at han kommer til å slå rekorden, sa Iniesta på en pressekonferanse ifølge Expressen.

Messi fokusert på seier I likhet med Cristiano Ronaldo mener Lionel Messi selv at fokuset på scoringsrekorden og duellen mellom ham og Ronaldo er overdrevet.

- Vi skal gjøre vårt beste for å vinne. Det kommer ikke til å avgjøre noe, det er fortsatt lenge igjen av sesongen, men vi skal prøve å spille bra og vinne kampen. Det viktigste er å vinne på Bernabéu, ikke å slå rekorden til Zarra, sa Messi.

Ikke bare er Messi sannsynligvis snart toppscorer gjennom tidene i La Liga. Han er også den spilleren som har scoret flest mål i El Clásico-sammenenheng, og står med 21 scoringer totalt. Cristiano Ronaldo er nummer syv, med 13 El Clásico-scoringer.

Begge lagene stakk av med komfortable seire i midtukas Champions League-runde, Barcelona vant 3-1 mot Ajax, mens Real Madrid slo Liverpool 3-0. Cristiano Ronaldo jakter for øyeblikket en annen rekord, nemlig Raúls scoringsrekord i Champions League.