Messi fikk Belgia-sjefen til å hisse seg opp: - Dommeren er aldri mot ham

Hevder Argentina ble favorisert.

TØFFE TAK: Argentinas Lionel Messi prøver å ta seg forbi Belgias Marouane Fellaini (t.v.) og Axel Witsel i dagens kvartfinale. Mange tøffe slag ble kjempet i Argentinas 1-0-seier. Foto: AP Photo / Eraldo Peres / NTB Scanpix
TØFFE TAK: Argentinas Lionel Messi prøver å ta seg forbi Belgias Marouane Fellaini (t.v.) og Axel Witsel i dagens kvartfinale. Mange tøffe slag ble kjempet i Argentinas 1-0-seier. Foto: AP Photo / Eraldo Peres / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRASILIA (Dagbladet): Argentina er klare for semifinalen i VM etter at Belgia ble slått knepent 1-0 på Estadio Nacional i den brasilianske hovedstaden i ettermiddag, lokal tid.

Kampen ble tett, jevn og spennende, slik de fleste hadde forutsett. De som hadde regnet med en offensiv fotballfest ble imidlertid skuffet.

Etter Argentinas scoring etter allerede åtte minutter, handlet alt om «safety first» for Alejandro Sabellas gutter.

Og mens Belgia stadig forsøkte å finne nye veier gjennom argentinernes kompakte forsvar, ble oppgjøret tidvis preget av mange frispark og en del småstygge taklingsforsøk begge veier.

Misfornøyd Wilmots Belgierne ga bort hakket flere frispark (14) enn Argentina (11) og fikk to gule kort (Eden Hazard og Toby Alderweireld), mot Argentinas ene (Lucas Biglia).

MISFORNØYD: Belgia-boss Marc Wilmots, som her trøster Romelu Lukaku, var alt annet enn fornøyd med den italienske dommeren i ettermiddag. Foto: AP Photo / Martin Meissner / NTB Scanpix
MISFORNØYD: Belgia-boss Marc Wilmots, som her trøster Romelu Lukaku, var alt annet enn fornøyd med den italienske dommeren i ettermiddag. Foto: AP Photo / Martin Meissner / NTB Scanpix Vis mer

Belgia-sjef Marc Wilmots var åpenbart stadig misfornøyd med dommeren underveis i kampen. Han veivet med armene i retning av både dommer Nicola Rizzoli, fjerdedommer Benjamin Williams og linjedommerne.

På pressekonferansen etterpå innrømmer Wilmots det alle kunne se under kampen: Han var frustrert.

- Dommeren gjorde ingenting da Argentina stadig brukte brukte 30 sekunder på å ta innkastene. Det ødela rytmen vår. Men sånt handler vel om hvilket lag som var forhåndsfavoritt, sier Wilmots syrlig.

Mener Messi slapp unna Den tidligere landslagsspilleren var imidlertid ikke ferdig der. Han hevder samtidig at dommer Rizzoli ga Lionel Messi klare fordeler - fordi han er Lionel Messi.

- Han hadde noen taklinger som burde vært frispark, men dommeren er aldri mot ham. Hver gang det var en takling som var et tvilstilfelle, så ga dommeren Argentina fordelen, sier Wilmots, før han, relativt selvmotsigende, fastslår at han ikke er misfornøyd med dommeren.

Det ingen kan ta fra Wilmots´ unge belgiske lag, er at de har hatt et godt VM. Suksesstreneren gleder seg til å følge supergenerasjonen videre mot EM i 2016 og VM i Russland i 2018.

- Vi lærte mye i dag. Jeg er veldig lei meg for at vi tapte, men jeg er veldig stolt av gutta. Vi angrer ikke på noe av det vi har gjort i VM. Vi har hatt et av de yngste lagene, og vi har et lag for fremtiden, sier han.

• Argentina møter Nederland eller Costa Rica i semifinalen onsdag. Hvilket lag argentinerne møter finner du ut hvis du følger med her fra klokka 22!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer