Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi fikk Gullskoen

Etter 50 seriemål forrige sesong.

GULLGUTT: Barcelonas Lionel Messi vant Gullskoen i dag - etter at han scoret 50 seriemål for Barcelona forrige sesong. Foto: EPA/ANDREU DALMAU
GULLGUTT: Barcelonas Lionel Messi vant Gullskoen i dag - etter at han scoret 50 seriemål for Barcelona forrige sesong. Foto: EPA/ANDREU DALMAU Vis mer

(Dagbladet): Lionel Messi er kåret til vinneren av Gullskoen for sesongen 2011/2012. Messi endte med 50 seriemål for Barcelona forrige sesong - og ble den som scoret flest i toppseriene i Europa.

I dag fikk han trofeet.

- Jeg takker min familie, mine lagkamerater og alle som har bidratt til dette. Jeg vil dele denne prisen med dem, sier Messi ifølge Marca.

Messi ble toppscorer i La Liga forrige sesong, rett foran Real Madrids Cristiano Ronaldo som endte med 46 - fire færre enn argentineren.

Kåringen har en poengutregning der scoringene fra de største ligaene ganges med to - mens målene fra de mindre toppseriene ganges med 1,5.

Dermed endte Messi med 100 poeng, noe som er det høyeste siden poengsystemet kom i 1996. For to sesonger siden vant Cristiano Ronaldo Gullskoen med 80 poeng, etter at han scoret 40 ligamål.

Messi vant også Gullskoen i 2009/2010.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media