JUBLENDE GLAD: Så glad ble Lionel Messi da han scoret mot Bosnia.Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB Scanpix
JUBLENDE GLAD: Så glad ble Lionel Messi da han scoret mot Bosnia.Foto: AFP PHOTO / JUAN MABROMATA / NTB ScanpixVis mer

Messi fikk Maracanã til å synge navnet hans

Argentina vant 2-1.

Argentina - Bosnia 2-1 (1-0)

RIO DE JANEIRO / OSLO (Dagbladet): - Maracanã var akkurat så imponerende som jeg trodde. Vi fortsetter jakten på drømmen vi alle har, sier Messi etter at Argentina i natt slo Bosnia 2-1 på Brasils storstue.

Messi scoret 2-0-måler for Argentina, og de argentinske supporterne sang navnet hans på mektige Maracanã.

- Det var viktig å starte med en seier, Bosnia er et bra lag. Det er ting vi må forbedre, men det viktigste var de tre poengene, fortsatte Messi etter nattens kamp.

Skuffende førsteomgang
Det var høye forventninger til Argentina og Lionel Messi før kveldens kamp mot Bosnia, og forventningene ble innfridd etter bare to minutter, da Argentina fikk frispark i god posisjon. Bosnias Sead Kolasinac var uheldig, og fikk ballen på innsiden av foten, og den gikk i mål. Drømmestart for Argentina.

Selvmålet var tidenes raskeste i VM-historien, etter 128 sekunder.

Men de resterende 43 minuttene av førsteomgangen forløp uten de store sjansene.

- Skuffende så langt om du ikke ser kampen med taktiske øyne. Begge lag veldig disiplinerte og gode defensivt. Det er nesten ikke rom her, to mann rundt ballfører hele tida, tre når Messi har ballen. Og Bosnia har gitt marketringsfotballen en liten renessanse, de følger folk og er ekstremt gode en mot en defensivt, sier Dagbladets Morten Pedersen - som er til stede på Maracanã - om de første 45.

I andre omgang fikk vi derimot se at Argentinas store stjerne Lionel Messi endelig fikk vist seg fram.

Stadion reiste seg Etter 65 minutters spill fikk han de argentiske supporterne til å rope ut navnet hans da han doblet ledelsen for Argentina, og avsluttet måltørken i VM. Han hadde ikke scoret i VM siden debuten i juni i 2006.

- Ole Ole Ole Ole - MESSI! MESSI! nå synger dem som gærne!, meldte Morten Pedersen fra Maracanã.

Det ga Argentina selvtillit, men like før slutt scoret Bosnia sitt aller første VM-mål, da Vedad Ibisevic fikk lurt seg forbi forsvaret, og han sendte ballen i mål bak keeper Romero.

Det ble kampens siste mål, og Argentina tok med seg alle de tre poengene.

Argentina møter Iran på lørdag, mens Bosnia møter Nigeria.