Hormonbehandling av idrettsutøvere

Messi fikk samme behandling som skitalentet: - Ikke for å forb­­edre prestasjoner

Lionel Messi har blitt beskyld for doping som følge av hormonbehandlingen han mottok i ung alder. - Alltid noen som ikke ønsker alle folk godt, sier Helene Marie Fossesholm om rykteflommen.

LITEN AV VEKST: Lionel Messi mottok veksthormonbehandling i ung alder. Det reddet trolig karrieren til verdens beste fotballspiller. Foto: NTB scanpix
LITEN AV VEKST: Lionel Messi mottok veksthormonbehandling i ung alder. Det reddet trolig karrieren til verdens beste fotballspiller. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag fortalte Norges Skiforbund at to av deres største skitalenter tidligere har mottatt hormonbehandlinger. I Helene Marie Fossesholms tilfelle trengte hun veksthormoner for å oppnå en normal høyde.

Det er hun langt fra alene om i idrettshistorien.

Det mest kjente eksempelet er Lionel Messi. Mannen vi i dag kjenner som verdens kanskje aller beste fotballspiller har aldri vært som alle andre, men i ung alder var det ikke nødvendigvis fotballtalentet som fikk han til å skille seg ut.

Familien oppdaget tidlig at ikke alt var som det skulle med størrelsen til den lille gutten, og fant etter hvert ut at han hadde sluttet å vokse. Gutten fra Rosario, Argentina var født med en veksthormon-sykdom og trengte hjelp for å vokse, men Newell's - Messis klubb - ville ikke betale for den kostbare behandlingen.

Da Barcelona oppdaget talentet til 13-åringen hentet de ham over til Spania. I kontrakten, som ble skrevet på en papirserviett, signerte de ham med løfte om å betale for hormonbehandlingen. Det holdt for Messi og hans familie, som forlot Argentina i ung alder. Resten er, som det heter, historie.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer