Messi fikset første seier mot Brasil siden 2005

Mestertakter på overtid.

AVGJORDE: Lionel Messi var for første gang med på å slå Brasil, da han scoret på overtid i Qatar. Foto: KARIM JAAFAR/AFP
AVGJORDE: Lionel Messi var for første gang med på å slå Brasil, da han scoret på overtid i Qatar. Foto: KARIM JAAFAR/AFPVis mer

(Dagbladet): Brasil - Argentina 0-1.

Qatar drømmer om å arrangere fotball-VM i 2022 og avgjørelsen blir tatt om to uker.

I kveld la de siste hånd på søkerverket, da de var vertskap for treningskampen mellom gigantene Brasil og Argentina. Og det var opplagt at de ville vise seg fram, arrangørene. Fjernsynskameraer svevde over banen og inviterte gjester som Zinedine Zidane og sir Alex Ferguson satt i myke sofaer på VIP-tribunen.

Og endelig lyktes det for Lionel Messi mot Brasil. Et drøyt minutt inn i tilleggstida sørget han for blåhvit seier, da han scoret sitt første mot brasilianerne noen sinne.

Messi har nå scoret i åtte kamper på rad (alle turneringer) og han har 12 mål i denne perioden.

To i stengene Det ble tidlig synlig at dette var en treningskamp. Det smeller litt mer i dette oppgjøret når det er snakk om mesterskap eller kvalik.

Men selv om det bare var æren som sto på spill, er det snakk om så mye prestisje at en seier var ettertraktet for begge lag - ikke minst siden både Brasil og Argentina skuffet i VM da de forsvant ut i kvartfinalene.

Ingen av lagene kom nærmere enn treverket i førsteomgangen.

Dani Alves skjøt i tverrliggeren etter et veggspill i det 19. minutt og kort tid før pause var det Lionel Messis tur.

Han klinket til og i 100 kilometer i timen slikket ballen krysstanga.

Første seier siden 2005 Argentinerne har ikke slått Brasil siden 2005. Sånt svir. En spiller som Lionel Messi hadde aldri vært med på å slå erkefienden på seniornivå - han sto med tre tap og en uavgjort før denne.

Andreomgangen var også preget av at det var to pasningssikre lag som ikke måtte vinne. Vi fikk se mange avslutninger (15-5 i Brasils favør), men få store sjanser.

Før Messi på overtid viste mestertakter.

Han dro seg inn mot boksen, ble nesten hektet, men kom seg løs og fikk løsnet et skudd mellom beina til midtstopper Thiago Silva - som gikk inn ved stolperota.

Ronaldinho var tilbake for Brasil for første gang siden april 2009, han har uttalt at han har store ambisjoner om å være med til VM på hjemmebane i 2014. Copa America i Argentina til sommeren.

NB! Et skår i søknadsgleden til Qatar: Ti minutter før slutt løp en fyr ut på banen. Han fikk seg en god runde inne på matta før halen med sikkerhetsfolk til slutt fikk tak i ham.