- Messi forverret lårskaden mot PSG

Gamblingen kan ha kostet.

(Dagbladet): Barcelona - Paris SG 1-1, sammenlagt 3-3. Barcelona videre på bortemålsregelen.

Lionel Messi kom inn fra benken og var sterkt delaktig i forspillet til Pedros scoring som sikret Barcelona en plass i semifinalen i Champions League.

Den argentinske finteknikeren var ikke hundre prosent frisk etter lårskaden han pådro seg i bortekampen i Paris. Likevel valgte trener Tito Vilanova å sette ham inn da PSG tok ledelsen på Camp Nou.

- Vi hadde tenkt på det. Vi visste at han kunne spille en viss tid, og om stillingen ikke var i vår favør, ville han spille. Han var en del av angrepet som ledet til Pedros mål. Etter det tok han det litt roligere, sier assistenttrener Jordi Roura ifølge Barcelonas nettside.

Men sjansespillet kan ha kostet. NTB skriver i formiddag at Messi forverret lårskaden, og at han vil være ute av spill i nærmeste framtid framover. De angir det franske nyhetsbyrået AFP som kilde til opplysningen.

De første kampene i semifinalene i Champions League spilles om snaut to uker, tirsdag 23. og onsdag 24. april.

- Haltet Midtstopper Gerard Pique forklarer betydningen av å ha en spiller som Messi i bakhånd - selv om han ikke var helt frisk.

- Når vi snakker om Leo snakker vi om den beste spilleren i verden, og vår han er på laget ditt og ting ikke går bra, må du bruke ham. Selv om han praktisk talt haltet, endret kampen seg med ham på banen og med iveren hans etter å spille, sier Pique til fcbarcelona.com.

Messi sto over seriekampen i helga, men trente med laget tirsdag og bare noen timer før kamp i går. Etter treningene bestemte Barcelona seg for å starte uten Messi på banen, men med muligheten for å bruke ham som innbytter.

TOK SJANSEN: Lionel Messi og trener Tito Vilanova titter på argentinerens trøblete bein før innhoppet. Gamblingen ga resultater. Foto: Gustau Nacarino, Reuters / NTB scanpix
TOK SJANSEN: Lionel Messi og trener Tito Vilanova titter på argentinerens trøblete bein før innhoppet. Gamblingen ga resultater. Foto: Gustau Nacarino, Reuters / NTB scanpix Vis mer

- Han jobbet veldig hardt hele uka for å være med oss i kveld. Vi må takke han og gratulere ham med å hjelpe laget, han er den beste, sier Pedro.

Han var selv tilbake etter skadetrøbbel, og banket inn utlikningen etter fint forspill av Messi og David Villa. 

Dopingtest Avisa Marca spekulerer i om Messi forverret skaden etter å ha avbrutt et løp og holdt seg til det skadde beinet like etter scoringen.

Barcelona-avisa Sport skriver også om Messis problemer underveis i kampen. De opplyser at klubblegene ikke fikk sjekket ham i løpet av den første timen etter kamp fordi han ble tatt ut til dopingprøve.

Roura hevdet imidlertid at Messi ikke forverret skaden.

- I øyeblikket har han ingen fysiske problemer, sa assistenttreneren i går kveld.