Messi historisk som første vinner av den nye Gullballen

Beholdt tronen tross VM-floppen.

VERDENS BESTE - IGJEN: Som for ett år siden ble Lionel Messi i kveld kåret til verdens beste fotballspiller. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
VERDENS BESTE - IGJEN: Som for ett år siden ble Lionel Messi i kveld kåret til verdens beste fotballspiller. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta pleier å samarbeide om å gjøre livet surt for alle andre enn dem med blårøde striper. Og de gjør det som regel med stil.

I kveld var de «motstandere».

Klassespillere fra hele verden ble foreslått, men ingen klarte å drible inn så mange stemmer som de tre Barcelona-spillerne.

Fotballgallaen har derimot bare plass til én konge - og han er nå kåret: Lionel Messi var verdens beste fotballspiller i 2010.

- Uventet Og med tre Barca-spillere var det selvfølgelig trener Pep Guardiola som fikk æren av å lese opp Messis navn.

- For å være ærlig, jeg trodde ikke jeg skulle vinne i dag. Det er en ære bare å være her, ikke minst siden jeg står her sammen med to lagkamerater, sa Messi fra talerstolen.

Ulastelig antrukket i smoking. Herlig avslappet og framoverbøyd på podiet.

Et stort flertall av Dagbladet-leserne mener Messi fortjener prisen. Det argentinske ballvidunderet fikk i forkant av utdelingen 61 prosent av stemmene. Xavi kapret en fjerdedel, mens Iniesta måtte nøye seg med 14 prosent.

En del mente likevel at det var Iniesta eller Xavis tur denne gangen. Ikke minst siden Messi hadde et skuffende VM - hvor han ikke fant veien til nettmaskene en eneste gang.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer