Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi historisk som første vinner av den nye Gullballen

Beholdt tronen tross VM-floppen.

VERDENS BESTE - IGJEN: Som for ett år siden ble Lionel Messi i kveld kåret til verdens beste fotballspiller. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
VERDENS BESTE - IGJEN: Som for ett år siden ble Lionel Messi i kveld kåret til verdens beste fotballspiller. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS Vis mer

(Dagbladet): Lionel Messi, Xavi og Andres Iniesta pleier å samarbeide om å gjøre livet surt for alle andre enn dem med blårøde striper. Og de gjør det som regel med stil.

I kveld var de «motstandere».

Klassespillere fra hele verden ble foreslått, men ingen klarte å drible inn så mange stemmer som de tre Barcelona-spillerne.

Fotballgallaen har derimot bare plass til én konge - og han er nå kåret: Lionel Messi var verdens beste fotballspiller i 2010.

- Uventet Og med tre Barca-spillere var det selvfølgelig trener Pep Guardiola som fikk æren av å lese opp Messis navn.

- For å være ærlig, jeg trodde ikke jeg skulle vinne i dag. Det er en ære bare å være her, ikke minst siden jeg står her sammen med to lagkamerater, sa Messi fra talerstolen.

VERDENS BESTE LAGKAMERATER: Xavi, Lionel Messi og Andres Iniesta var de tre spillerne med flest stemmer i kåringen. Tre fotballgenier - ett lag. Foto: LLUIS GENE/JOSEP LAGO/AFP
VERDENS BESTE LAGKAMERATER: Xavi, Lionel Messi og Andres Iniesta var de tre spillerne med flest stemmer i kåringen. Tre fotballgenier - ett lag. Foto: LLUIS GENE/JOSEP LAGO/AFP Vis mer

Ulastelig antrukket i smoking. Herlig avslappet og framoverbøyd på podiet.

Et stort flertall av Dagbladet-leserne mener Messi fortjener prisen. Det argentinske ballvidunderet fikk i forkant av utdelingen 61 prosent av stemmene. Xavi kapret en fjerdedel, mens Iniesta måtte nøye seg med 14 prosent.

En del mente likevel at det var Iniesta eller Xavis tur denne gangen. Ikke minst siden Messi hadde et skuffende VM - hvor han ikke fant veien til nettmaskene en eneste gang.

Selv om premieskapet til Messi nå er fylt opp av individuelle priser og klubbgull - er det én ting han savner. Og det er triumfen han ønsker seg mest:

- Å vinne VM er det største av alt, sa han på pressekonferansen før kåringen.

Ny pris «Gullballen» (France Football) og «Årets spiller i verden» (FIFA) er slått sammen til en pris. Kanskje like greit, for de fem siste åra har prisene hatt samme vinner uansett - og gutta skal jo spille litt fotball innimellom alle prismiddagene også.

Messi fikk begge prisene i fjor - og har fulgt opp med følgende tall i 2010:

Han har ifølge Opta Sports scoret flest mål i den spanske ligaen i kalenderåret (42), stått bak flest målgivede (15) og gjennomført flest dribleserier (166).

Årets vinner er stemt fram av landslagskapteiner og -trenere fra hele verden - og et et internasjonalt panel av sportsjournalister.

23 spillere var opprinnelig nominert og det har ikke vært foretatt noen egen avstemning mellom de tre på topp, som fikk så stor prosentandel av lappene:

Messi (22,65), Iniesta (17,36) og Xavi (16,48).

Brasilianske Marta vant kvinnenes kåring, foran tyskerne Fatmire Bajramaj og Birgit Prinz.

Dette er femte året på rad Marta stikker av med prisen. Men noen vane er det ikke blitt. Den brasilianske stjernen måtte tørke tårene fra scenekanten.

Dagbladet kommer tilbake med mer.

FOTBALLDRONNINGEN: Marta er kåret til verdens beste spiller for femte år på rad. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS
FOTBALLDRONNINGEN: Marta er kåret til verdens beste spiller for femte år på rad. Foto: CHRISTIAN HARTMANN/REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling