- Messi hjalp meg med å få Barcelona-jobben

Gerardo Martino kommer fra samme by som Messis far.

FIKK HJELP AV MESSI: Gerardo Martino er en god venn av Lionel Messis far. Han tror det var noe av grunnen til at han fikk jobben. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/NTB Scanpix
FIKK HJELP AV MESSI: Gerardo Martino er en god venn av Lionel Messis far. Han tror det var noe av grunnen til at han fikk jobben. Foto: AFP PHOTO/LLUIS GENE/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): I dag ble det kjent at argentinske Gerardo «Tata» Martino er Barcelonas nye manager. Trenerskiftet i klubben kommer etter at det fredag ble klart at Tito Vilanova ikke kan fortsette som trener for katalanerne, etter at han har fått påvist kreft for tredje gang.

Gerardo Martino er en god venn av Lionel Messis far, Jorge, og begge kommer fra den argentinske byen Rosario. Martino tror det hadde mye og si for at det var nettopp han som fikk den ettertraktede jobben.

- Jeg kjenner ikke til detaljene rundt hvordan situasjonen utviklet seg. Men jeg er ikke i tvil om at Jorge og Lionel hadde en viss inflytelse, sier Martino på en pressekonferanse i argentinske Rosario, ifølge spanske Marca.

Martino ledet Newell's Old Boys til seier i den argentinske ligaen  i år, før han ga seg som manager etter én sesong i klubben. Han har tidligere uttrykt beundring for Barcelona og Pep Guardiola.

Beundrer Guardiola - Jeg føler at jeg identifiserer med måten Barcelona spiller fotball på. Jeg beundrer Guardiolas arbeid. Det er den stilen jeg liker best, respekten for ballen, at de spiller ballen fra forsvaret, ballbesittelse, trekantformasjoner. Pasninger er hovedpremisset i fotball, sier Gerardo Martino.

Han er bevisst på at det er han som må tilpasse seg Barcelonas spillestil, og ikke Barcelona som må tilpasse seg hans.

- Barcelona har en definert spillestil, og det er vi som må tilpasse oss den. Å komme raskt i gang på med daglige rutiner vil være fundamentalt for at vi skal føle oss komfortable og involvert, sier Martino.