Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barcelona - Chelsea

Messi i hovedrollen da Barcelona sendte Chelsea ut av Champions League

Barcelonas superstjerne herjet og scoret sitt 99. og 100. mål i turneringen.

SE ALLE MÅLENE: Lionel Messi var i lekent humør i kveld. Video: Viasat
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barcelona - Chelsea 3-0 (2-0) 4-1 sammenlagt

(FourFourTwo): For Chelsea var premisset i kveld enkelt: Uten scoring ville laget ryke ut, uansett hva som ellers skjedde i kampen.

Etter 21 minutters spill på Camp Nou måtte de blå plutselig ha minst to mål.

Chelsea hadde på forhånd en god statistikk mot Barcelona, hvor de åtte siste kampene mellom lagene hadde endt med to Chelsea-seire og seks uavgjort.

Spillemessig var engelskmennene på høyde i store perioder også i kveld, men det er måleprotokollen som teller.

For de to første avslutningene til Barcelona gikk i nettmaskene, signert Lionel Messi og Ousmane Dembélé, og utgangspunktet gikk fra vrient til veldig vanskelig.

Da Lionel Messi satte inn sitt andre mål for kvelden - begge scoringene var mellom beina på Courtois - var det takk og farvel til Chelsea.

«Han er latterlig og forskjellen på lagene i kveld», skriver den engelske legenden Gary Lineker på Twitter.

Det er vanskelig å være uenig.

Pangstart

Det tok Lionel Messi ni kamper før han endelig fikk nettkjenning mot Chelsea i det forrige oppgjøret. I kveld brukte han snaut to minutter på å score sitt andre mot de blå.

Argentineren inviterte til vegg med Ousmane Dembélé, før ballen gikk innom foten til en Chelsea-spiller. Luis Suarez plukket opp returen, og spilte Messi gjennom på veldig skrått hold. Playmakeren fant likevel det nødvendige rommet, og sendte ballen mellom beina på Thiabut Courtois.

- Han gjør det umulige mulig, mente Viasat-kommentator Roar Stokke.

Chelsea-keeper Courtois må nok likevel ta på seg mye av skylden for det baklengsmålet. Det var forøvrig Messis 99. scoring i Champions League.

Etter 20 minutter leverte Barcelona en praktkontring signert Lionel Messi. Angriperen rappet ballen, dro seg forbi to spiller, og sendte ballen videre til Dembélé. Unggutten fikk legge ballen til rette og hamret kula høyt i mål, hans første for klubben etter overgangen fra Borussia Dortmund.

Det gikk fra tungt til blytungt for Chelsea.

Først etter 36 minutter fikk bortelaget noen brukbare sjanser. Marcos Alonso fikk den største, men vingbacken hamret ballen rett på keeper Marc-André ter Stegen fra en god posisjon.

Alonso kom også nære da han dunket ballen i stolpen på et frispark like før hvilen. Centimeterne var ikke på Chelseas side. Forskjellen på 0-2 og 1-2 inn til pause ville vært enorm.

Økte ledelsen

Tidvis denne sesongen har vi blitt vant til å se Chelsea uten en ren spiss, hvor Eden Hazard har spilt i en såkalt falsk nier. I kveld fikk Olivier Giroud, som sleit benken i Arsenal, tillit fra start av manager Antonio Conte.

Franskmannen var usynlig i store deler av oppgjøret, bortsett fra at han var i front da Chelsea klaget på dommeren

De fleste husker nok hvordan Chelsea-spillerne raste mot den norske dommeren Tom Henning Øvrebø da han unnlot å dømme straffe til London-laget mot nettopp Barcelona i Champions League i 2009.

I kveld raste Chelsea-spillerne igjen da Alonso gikk i bakken uten å få noe fra dommer Damir Skomina. Antonio Conte var også rasende på sidelinja, og Olivier Giroud pådro seg et gult kort for protester.

Michael Ballack var en av de som var mest sinna i 2009, og i kveld kom han med denne meldingen på Twitter:

I løpet av fem minutter i andre omgang måtte både Sergio Busquets og Andres Iniesta ut med skade. Men med Messi på banen er ikke det krise for Barcelona.

For andre gang i kampen plasserte Messi ballen mellom beina på Courtois etter en snau time, og fikk fortjent hylles av hjemmetilhengerne etterpå. Det var hans 100. scoring i turneringen.

Etter scoringen gikk luften litt ut av Chelsea-ballongen. Nærmere enn en ny avslutning i metallet kom ikke London-klubben. Dermed er Barcelona i sin ellevte strake kvartfinale i Champions League.

Følgende øvrige lag er videre til kvartfinalen: Manchester City, Liverpool, Juventus, Real Madrid, Roma, Sevilla og Bayern München.

Kvartfinalene trekkes fredag 16. mars.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!