SLITEN: Lionel Messi er ikke med Barcelona til USA, der laget varmer opp til kommende sesong med tre treningskamper. Den argentinske stjernespilleren trenger hvile. Foto: AP Photo/Silvia Izquierdo
SLITEN: Lionel Messi er ikke med Barcelona til USA, der laget varmer opp til kommende sesong med tre treningskamper. Den argentinske stjernespilleren trenger hvile. Foto: AP Photo/Silvia IzquierdoVis mer

Messi ikke med på sesongoppkjøring i USA. Trenger hvile

Det samme gjelder Neymar.

Lionel Messi er ikke med Barcelona til USA, der laget varmer opp til kommende sesong med tre treningskamper. Den argentinske stjernespilleren trenger hvile.

Det samme gjelder for Neymar. Derfor vil ikke Barca-trener Luis Enrique komme med noen unnskyldninger for å la de største stjernene bli hjemme. Han sier bare at turen til USA er tøff nok for de spillerne som er med.

Stjernegalleriet fra Barcelona, uten de to søramerikanske heltene, landet i Los Angeles søndag. Enrique og Andrés Iniesta virket friske etter den lange flyturen og kom rett til møte med mediene. Der ble det selvsagt et tema at de to aller største stjernene ikke var med på turen.

Barcelona spiller kampen mot Los Angeles Galaxy allerede tirsdag på Rose Bowl, og deretter står det ytterligere to kamper på programmet på USA-turneen.

Ferie - Det er veldig lett å svare på spørsmålene dere har om Messi og Neymar. Som trener må jeg passe på at spillerne får litt hvile og noen tiltrengte feriedager. De må få en mulighet til å ta seg inn etter en sesong som har vært svært lang, sa Enrique til de fremmøtte pressefolkene.

Ved siden av storspillerne Messi og Neymar, har han også latt være å ta med keeper Claudio Bravo, midtbanespilleren Javier Mascherano og forsvareren Dani Alvez til sesongforberedelsene i Nord-Amerika.

De har alle spilt tøffe kamper i Copa America, og derfor var det ikke vanskelig for treneren å gi dem tillatelse til å bli hjemme. De tre kampene i USA betyr ikke stort, og det er spillet i Europa og Spania utover høsten som er viktig. Det er da det gjelder å ha de største stjernene i god form.

- Det er ikke noen hemmeligheter rundt dette. Bunnlinjen min lyder som følger: Disse spillerne trenger hvile. Derfor er de ikke her, sa Luis Enrique.

Engelske lag Først er det altså Los Angeles Galaxy som står på programmet som motstander. Deretter reiser mesterligavinneren nordover og skal møte de engelske toppklubbene Manchester United i Los Angeles og deretter Chelsea i Washington. Den siste kampen spilles 28. juli.

- For å være ærlig ville jeg helst slippe å legge ut på disse turneene. Det er meningen min som trener, sa Enrique. Han la ikke skjul på at han mener reisene er slitsomme og stjeler tid, som kunne vært benyttet mer fornuftig på treningsfeltet.

- Jeg liker ikke disse lange turene vi er på nå, men nå er vi her, og det er helt klart at vi skal gjøre det beste ut av det, sa Barcelona-treneren etter ankomsten til Los Angeles søndag, der stjerneklubben ble møtt på hotellet av mange tilhengerne, som var litt skuffet over at de største stjernene ikke var på plass.

(NTB)