I TRØBBEL: Barcelonas Lionel Messi kan havne i fengsel. I dag starter rettssaken. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/Shutterstock
I TRØBBEL: Barcelonas Lionel Messi kan havne i fengsel. I dag starter rettssaken. Foto: Bagu Blanco/BPI/REX/ShutterstockVis mer

Messi kan havne i fengsel i 22 måneder. Snart faller dommen

I dag starter rettssaken.

(Dagbladet): Det er bare noen dager til Copa America sparkes i gang, hvor Lionel Messi og Argentina jakter en etterlengtet triumf. Men akkurat nå er det neppe det som preger Messis tanker.

I dag starter nemlig rettssaken hvor Barcelona-stjerna og hans far er anklaget for skatteunndragelser. Rettssaken varer fra tirsdag til torsdag. I verste fall kan far og sønn Messi bli straffet med 22 måneders fengselsstraff, skriver Marca.

Lionel og pappa Jorge Horacio Messi er anklaget for skatteunndragelser i perioden fra 2007 til 2009, hvor de angivelig skal ha snytt den spanske staten for godt over 30 millioner kroner. Det skal ha blitt opprettet falske selskaper i Belize, Uruguay, Sveits og Storbritannia for å skjule pengene, som kom fra inntekter forbundet med Messis merkevare.

Det er Barcelona-stjernas far som ifølge aktor er pådriveren i saken, men verdensklassespilleren har vært informert og kan derfor bli dømt som medskyldig. Far og sønn har avvist dette. De hevder at Lionel bare har konsentrert seg om fotballen, mens faren har tatt seg av det økonomiske.

Aktor er imidlertid av en annen oppfatning og har lagt ned påstand om 22 måneder fengsel på begge to, samt bøter tilsvarende summen som er påstått unndratt.

All den tid den maksimale straffen er under to år, er ikke Messi forpliktet til å møte opp i retten før torsdag. Da skal både han og faren vitne.

Dernest vil Messi slutte seg til det argentinske landslaget i USA hvor Argentina starter Copa America mot de regjerende mesterne fra Chile 6. juni.

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.