Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi knuste Ronaldo i kampen om Gullballen

Rekordstor seier.

GULLGUTTEN: Lionel Messi stakk av med nok en individuell pris. Her blir han sprutet ned med champagne av Gerard Pique under seriegullfeiringen forrige sesong. Foto: REUTERS
GULLGUTTEN: Lionel Messi stakk av med nok en individuell pris. Her blir han sprutet ned med champagne av Gerard Pique under seriegullfeiringen forrige sesong. Foto: REUTERS Vis mer

|||Barcelonas stjerneangriper Lionel Messi (22) er blitt kåret til årets spiller i europeisk fotball.

Han får dermed Ballon d'Or (Gullballen) som deles ut av Bladet France Football. De 96 journalistene i juryen ga Messi 473 av 480 mulige poeng.

- For å være ærlig så visste jeg at jeg var blant favorittene som følge av Barcelonas fruktbare sesong, sier Messi til det franske fotballmagasinet.

Messi er den sjette Barcelona-spilleren som får tildelt den prestisjetunge prisen. Argentineren var sentral da Barcelona vant La Liga, Copa del Rey og Champions League sist sesong. Messi ble toppscorer i den gjeveste E-cupen med sine ni mål. Et av målene var et flott hodestøt i 2-0-seieren over Manchester United i finalen.

HENVIST TIL ANDREPLASS: Det var aldri noen tvil og Cristiano Ronaldo var ikke i nærheten av å tukte Lionel Messi. Foto: EPA
HENVIST TIL ANDREPLASS: Det var aldri noen tvil og Cristiano Ronaldo var ikke i nærheten av å tukte Lionel Messi. Foto: EPA Vis mer

Fjorårsvinner Cristiano Ronaldo ble toer med 233 poeng. Han forlot Manchester United til fordel for Real Madrid i sommer. Hele 240 poeng skilte opp til Messi, som vant prisen med rekordstor margin.

- Jeg hadde ikke forventet å vinne med så klar margin. Gullballen er veldig viktig for meg. Alle spillerne som har vunnet den har vært store spillere, men det er også mange store spillere som aldri har vunnet den, forteller Messi.

Han får prisen utdelt søndag.

Barcelona-spillerne dominerte Gullball-listen. Fire av de fem beste spiller for eller har spilt for Barcelona de to siste sesongene.

Xavi ble treer, mens Andres Iniesta ble firer. Spissen Samuel Eto?o, som gikk fra Barcelona til Inter i sommer, ble femmer.

Deretter fulgte Kaká, Zlatan Ibrahimovic, Wayne Rooney, Didier Drogba og Steven Gerrard.

Den første Gullballen ble delt ut til Stanley Matthews (Blackpool) i 1956.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media