Messi kom inn og reddet Barca

Katalanerne videre på bortemålsregelen.

(Dagbladet): Før kveldens kvartfinale i Champions League var alles øyne rettet mot Lionel Messi, og det store spørsmålet var om han kom til å starte for Barcelona.

Det gjorde han ikke, men da han kom inn etter 62 minutter satte han umiddelbart fart på hjemmelag som trengte mål.

Zlatan-assist Da hadde nemlig Javier Pastore sørget for at Paris Saint-Germain ledet 1-0.

Pastore og Zlatan kombinerte flott da PSG kontret, og sistnevnte spilte Pastore gjennom alene mot Victor Valdes. Avslutningen var ikke fantastisk, men Barcas sisteskanse klarte ikke å hindre scoring.

Nettopp kontringene holdt Barcelona i sjakk, mener David Villa.

- Vi spilte en veldig dårlig førsteomgang. Vi ble passive fordi vi møtte et sterkt kontringslag, sa David Villa til Viasat etter kampen.

Zlatans assist var forøvrig hans sjuende i Champions League denne sesongen. Det er flest av alle.

At PSGs mål kom fra innenfor 16-meteren var ingen overraskelse. Alle 20 målene det franske hovedstadslaget scoret i denne sesongens Champions League kom fra innenfor motstanderens straffefelt.

Scoringen betød at franskmennene ledet 3-2 sammenlagt, og var videre til semifinalen i Champions League.

Kinderegg-scoring Men så entret altså Lionel Messi banen.

Åtte minutter etter at den lille magikeren satte knottene på den grønne Camp Nou-matta, var han arkitekten bak Barcas utligning.

Han dro av to mann, og sendte David Villa gjennom, som igjen slapp ballen til til Pedro. Han banket ballen i det lengste hjørnet på den første berøringen. Et skikkelig kinderegg-mål:

Lekkert av Messi, bra sett av Villa og en god avslutning av Pedro.

- Vi fortjente å gå videre. PSG har et godt lag med mange gode spillere og de forsøkte å holde på ballen her på Camp Noue. Vi er stolte over å ha kommet til semifinalen seks ganger på rad, sa Gerard Pique til Viasat etter kampen.

Før Pedro sendte katalanerne til himmels, var det Xavi som hadde vært nærmest scoring for hjemmelaget. Allerede etter et drøyt minutt klinket han til på et frispark fra rundt 25 meter. Skuddet strøk stolpen til høyre for PSG-keeper Sirigu.

Xavi bommet forøvrig ikke på en eneste pasning denne kvelden. 96 av 96 satt der de skulle - noe som ikke kan sies å være annet enn imponerende.

To tyske og to spanske PSG hadde sett livsfarlige ut på kontringer hele kampen, men etter at Barcelona utlignet klarte aldri de hvitkledde å true Valdes skikkelig.

REDNINGSMANN Barcelonas argentinske spiss Lionel Messi i duell med Paris Saint-Germains brasilianske Alex Costa. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE
REDNINGSMANN Barcelonas argentinske spiss Lionel Messi i duell med Paris Saint-Germains brasilianske Alex Costa. Foto: AFP PHOTO/ LLUIS GENE Vis mer

Dermed endte det 1-1, og Barcelona er, sammen med Bayern München, Real Madrid og Borussia Dortmund, klare for semifinalen i den gjeveste turneringen i Europa.

Det betyr at vi for første gangen i Champions League-historien har to tyske lag i semifinalen. Barca-stopper Gerard Pique har ingen preferanse hva motstander angår.

- Jeg bryr meg ikke om hvilket lag vi møter i semifinalen. Vi kjenner Real Madrid veldig godt, men de tyske lagene er også veldig gode, så det er det samme hvem vi møter sa Pique til Viasat etter kampen.

SUPERINNBYTTERE: Både David Beckham og Lionel Messi startet på benken for sine respektive lag. Etter kampen var det sistnevnte som hadde mest å juble for. Foto:  AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
SUPERINNBYTTERE: Både David Beckham og Lionel Messi startet på benken for sine respektive lag. Etter kampen var det sistnevnte som hadde mest å juble for. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN Vis mer