LITE USIKKERHETSMOMENT: Argentinas fysiske apparat er bekymret for at Leo Messi er utslitt etter en lang sesong for Barcelona.Foto: SCANPIX/EPA/VASSIL DONEV
LITE USIKKERHETSMOMENT: Argentinas fysiske apparat er bekymret for at Leo Messi er utslitt etter en lang sesong for Barcelona.Foto: SCANPIX/EPA/VASSIL DONEVVis mer

- Messi kom sliten til VM

Og vi kan ikke fikse det, sier Argentinas fysiske trener.

||| Nigeria blir første utfordring når Diego Maradona gyver løs på rekordjakt.

Den argentinske landslagssjefen håper å bli tredjemann som vinner fotball-VM både som spiller og trener. Kun Mario Zagallo og Franz Beckenbauer har klart det tidligere.

Maradona har brukt over 100 spillere etter at han ble landslagssjef. Etter en skranglende kvalik har Argentina løftet seg. Verdensmesterne fra 1986 seiler opp som en sterk utfordrer bak Brasil og Spania.

Det store spørsmålet er om legenden får ut det beste av superstjernen Lionel Messi. Barcelona-spissen har sjelden imponert for «la Albiceleste», som Argentinas landslag kalles.

I tillegg kommer angriperen, som fyller 23 år i løpet av mesterskapet, til Sør-Afrika nærmest utslitt etter en lang sesong skal vi tro fitnesscoach Fernando Signorini.

- Messi har ankommet VM sliten. Skaden er allerede gjort og kan ikke reverseres, sier Signorini til magasinet Sport.

Ser bra ut
Landslagslege Donato Villani hevder alle i troppen er spilleklare til lørdagens duell med Nigeria. - De 23 spillerne våre er i optimal form, sier han.

Signorini på sin side er bekymret over belastningen på stjernene.

- Arrangørene bryr seg bare om dopingkontroller, ikke at spillerne må spille 70 kamper i året, sier Signorini.

Maradona ble selv ble dopingtatt under USA-VM i 1994. Messi har ikke spilt for Argentina siden kampen mot Tyskland 3. mars. En kneskade satte angriperen utenfor mot Canada for et par uker siden. Siste seriekamp i La Liga var 16. mai.

- Han ser veldig bra ut i mine øyne. Og han er sulten. For han har en drøm om VM-gull, beroliger midtbaneveteran Juan Sebastian Veron.

- Men det er ikke bra å legge alt ansvaret på ham. Det er derfor det er 23 spillere i troppen. Jeg bare håper han kan gi oss all fotballen som han har i seg, fortsetter Veron.

Savner Mikel
Der Argentina er fulltallig kommer Nigeria til VM uten tidligere Lyn-spiller John Obi Mikel. Chelsea-spilleren er den store stjernen hos de grønne, men mangler under fotball-VM.

- Han er den beste spilleren i vårt lag, men vi har fortsatt mye kvalitet i laget, mener spissen Yakubu Aiyegbeni.

Everton-spissen legger alt press på Argentina. - Vi er ikke under noen form for press. Argentina er laget som har press på seg. Vi skal bare gå ut og nyte dette. Selv er jeg endelig i toppform igjen. Jeg vet at jeg må ta et stort ansvar, sier Aiyegbeni.

Nigeria trenes av svenske Lars Lagerbäck. Lørdagens match spilles i Johannesburg (Ellis Park).

Trolige lag:

Argentina (4-3-3): 22 Sergio Romero - 17 Jonas Gutierrez, 2 Martin Demichelis, 13 Walter Samuel, 6 Gabriel Heinze - 14 Javier Mascherano, 8 Juan Sebastian Veron, 7 Angel Di Maria - 11 Carlos Tevez, 10 Lionel Messi, 9 Gonzalo Higuain.

Nigeria (4-4-2): 1 Vincent Enyeama - 17 Chidi Odiah, 5 Rabiu Afolabied, 2 Joseph Yobo, 3 Taye Taiwo - 11 Peter Odemwingie, 20 Dickson Etuhu, 15 Haruna Lukman, 14 Sani Keita - 8 Yakubu Aiyegbeni, 9 Obefami Martins.

(NTB)

Diego Maradona og Lionel Messi. Allerede lørdag kan vi få en smakebit på hvordan fotball-VM blir for superstjernene. Foto: Scanpix/Reuters.

Diego Maradona og Lionel Messi. Allerede lørdag kan vi få en smakebit på hvordan fotball-VM blir for superstjernene. Foto: Scanpix/Reuters.