Messi-magi rev Bayern München i filler

Barca med halvannet bein i CL-finalen.

Barcelona - Bayern München 3-0 (0-0)

(Dagbladet): Det var gigantenes oppgjør på Camp Nou da Barcelona tok imot Bayern München i Champions League andre semifinale i kveld.

Et Barcelona som har vært i storform den siste tida, mot laget og treneren som muligens kjenner klubben bedre enn Barca selv.

Men til slutt var det Barcelonas offensive klasse som sto igjen som vinnerne på Camp Nou. 3-0, for å være nøyaktig.

For kampen innfridde omtrent fra første spark på ballen. Barcelona gikk rett i strupen på tyskerne, so mmed en trebackslinje sleit uvanlig mye med å holde supertrioen Neymar, Suarez og Messi fra livet.

Etter et par gigantsjanser de første minuttene la Guardiola om til fire bak.

- En taktisk tabbe, slo Viasat-gjest Morten Langli fast i studio i pausen.

- Jeg er kritisk til det Guardiola gjør fra start her, istemte Rune Bratseth.

Nerve
Men til tross for den taktiske omrokkeringen ble det produsert sjanser i begge ender av banen omgangen gjennom. 0-0 til pause ga på ingen måte noe riktig bilde av kampen.

Også etter pausen fortsatte lagene oppvisningen. Færre klare sjanser, riktignok, men stadig stigende nerve i kampen.

- For alle som så kampen tror jeg det var en topp kamp å se på. Begge lag prøvde å spille fotball, sier Javier Mascherano på Viasat etter kampen.

Og da alle trodde Bayern München hadde ridd av stormen og stjernegalleriert begynte å vise frustrasjon sto Lionel Messi fram.

Messi-magi
Kvarteret før slutt utnyttet han et øyeblikks uoppmerksomhet fra Juan Bernat og hamret ballen i mål fra seksten meter. Fem minutter senere gjorde han det igjen.

Lekende lett passerte han Bayern-stopper Boateng og kippet ballen over Manuel Neuer. 2-0, mål nummer 77 i Champions League, og plutselig forbi Ronaldo på tronen over tidenes toppscorere i Champions League.

Og Barcelona langt på vei til finalen i Champions League.

— Når Messi er i det humøret, er han ustoppelig. I kveld viste han sitt enorme talent igjen, sa Gerard Pique.

Punktum for både kampen og semifinaleoppgjøret fikk Neymar æren av å sette dypt inni overtida. Alene med Neuer scoret han sikkert Barcelonas tredje mål på det som til slutt ble en festkveld i Barcelona.

- Etter det første målet begynte  vi å finne rom bak forsvaret deres, men vi skal ha respekt for at vi skal spille mot dem hjemme også. De er en stor klubb med masse historie, sier Mascherano.

Returkampen går i München allerede førstkommende tirsdag.