Messi-mål til ingen nytte: Nok et sjokktap for Barcelona

Krisa fortsetter.

Barcelona-Valencia 1-2 (0-2):

(Dagbladet:) Pipekonserten da lagene gikk til pause hørtes over hele Catalonia. Til hjemmekampen mot et Valencia-lag som har tilbrakt sesongen på nedre halvdel var bare tre poeng godt nok, helst med en trygg forsikring om at supertrioen på topp fortsatt er i stand til å levere godvarer.

Da er 0-2 etter 45 minutter for katastrofe å regne.

I flere uker har Lionel Messi jaktet sin 500. seniormål. Han skulle passere to 500-milepæler i kveld. For da han entret Camp Nou hadde den lille argentingeren gått 452 minutter uten nettkjenning.

Tre minutter ut i andre omgang ble hashtaggen «#Messi500» brukt for å benevne hans måltørkevarighet, heller enn det den ble opprettet som - nemlig jakta på jubileumsmålet.

Som kom ti minutter seinere.

Det var slett ikke ufortjent at nummer ti styrte inn reduseringen og fikk slutt på tørkesnakket, for Messi viste mye bra i kveld, men selv han sleit med å passere den hvite Valencia-bussen det siste kvarteret. Den største sjansen tilfalt Gerard Pique, men avslutninga fra den upressede midtstopperen viste at han passer best som nettopp det: Midtstopper.

Dermed ble det 2-1 til bortelaget. I toppen av La Liga er det nå vidåpent etter at de en gang så suverene katalanerne har tapt tre strake ligakamper - i tillegg til at de er blitt slått ut av Champions League.

Barcelona og Atletico Madrid står med 76 poeng, mens Real Madrid har 75, idet fem serierunder gjenstår.

NY SNUBLETRÅD: Lionel Messi viste framgang i kveld, fikk et etterlengtet mål - men poeng kunne han ikke fikse. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix
NY SNUBLETRÅD: Lionel Messi viste framgang i kveld, fikk et etterlengtet mål - men poeng kunne han ikke fikse. Foto: Josep Lago / AFP / NTB Scanpix Vis mer