Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi med to frisparkperler og hat trick

Lionel Messi scoret på to frispark og fra straffemerket da Barcelona slo Celta Vigo 4-1 i spansk fotball lørdag. Med seieren er katalanerne igjen serieleder.

HERJET: Lionel Messi. Foto: AP Photo/Joan Monfort
HERJET: Lionel Messi. Foto: AP Photo/Joan Monfort Vis mer

Karim Benzema og Real Madrid holdt tidligere på dagen lekestue med Eibar og klatret til topps på tabellen med 4-0-seier. Serieleder forble imidlertid ikke hovedstadsklubben lenge.

Barcelona svarte med tre poeng og topper nå La Liga på bedre målforskjell enn tittelrivalen.

Ikke uventet ble Lionel Messi toneangivende for hjemmelaget. Argentineren satte inn 1-0 fra straffemerket midtveis i første omgang. Deretter ble det frisparkshow på Camp Nou.

Frispark-trippel

Først utliknet Lucas Olaza på et strålende treff fra distanse, før Messi svarte med et minst like godt skudd til 2-1-ledelse for Barcelona.

Superstjernen var imidlertid ikke ferdig med det. To minutter ut i annen omgang fikk han sjansen på frispark på ny. Distansen var omtrent den samme som på 2-1-scoringen, og igjen svingte Messi ballen vakkert over muren og inn i hjørnet.

Scoringen var argentinerens tredje i kampen og åttende i ligaen denne sesongen. Dermed er han kun ett mål bak Real Madrids Karim Benzema i kampen om toppscorertittelen i La Liga.

Villarreals Gerard Moreno har i likhet med Messi åtte fulltreffere.

Innbytter Sergio Busquets viste også fram skuddfoten da han satte inn 4-1 i sluttminuttene.

Enkelt for Real

Real Madrid brukte kun 17 minutter på å ta ledelsen i sitt møte med Eibar. Federico Valverde gjorde forarbeidet da Karim Benzema satte inn 1-0. Litt tidligere hadde franskmannen tvunget fram en kjemperedning av Eibar-keeper Marko Dmitrović da han fikk foten på et innlegg fra Eden Hazard.

Vanskelighetene Eibar hadde med å stoppe Real-stjernene ble understreket ved at både 2-0 og 3-0 kom på straffespark. Sergio Ramos og Benzema gjorde begge jobben fra krittmerket.

Real Madrid var imidlertid ikke ferdig med det. Drøyt kvarteret ut i annen omgang prikkskjøt Valverde inn 4-0 nede ved stolpen etter å ha fått ballen servert av Luka Modric.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media