Messi med «trussel» mot FCK

Vil gjøre kvelden til et mareritt for Ståle.

BARCA VIL BLOMSTRE: Lionel Messi, Jose Pinto og Gerard Pique var i godt humør på gårsdagens trening. Nå håper Messi det løsner skikkelig for dem foran mål. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
BARCA VIL BLOMSTRE: Lionel Messi, Jose Pinto og Gerard Pique var i godt humør på gårsdagens trening. Nå håper Messi det løsner skikkelig for dem foran mål. Foto: ALBERT GEA/REUTERSVis mer

|||• Direkte 20.45: Følg Champoions League-kvelden i livestudio

(Dagbladet): Ståle Solbakken står i kveld overfor sin største test som fotballtrener. Kall det gjerne en eksamen for viderekomne.

Hans FC København borte mot Barcelona. Det blir ikke særlig tøffere.

For mange av spillerne venter også en utfordring som er langt vanskeligere enn de noen sinne har vært med på. Det er ikke sånn at det holder å stoppe Lionel Messi, for Barca har langt mer å spille på. Men det er ikke til å komme unna at Messi kan bli sentral i kveld, selv om han har vært ujevn så langt i sesongen.

Forventer forsvarskamp Argentineren selv er diplomatisk og sier han forventer en vanskelig kamp mot danskene.

- Det blir en tøff kamp, som alle andre i Champions League. København har to seire og de leder gruppa. Vi må gå på banen for å spille vårt spill, slik vi alltid ønsker, sier han ifølge El Mundo Deportivo.

At FCK leder gruppa er et tegn på styrke. De slo Rubin Kazan hjemme (et lag Barca har møtt tre ganger på et drøyt år - og aldri slått) og Panathinaikos borte.

- De har bevist på banen at det er fortjent at de er i den posisjon. Det forteller alt om at vi møter en god motstander, sier Messi.

Ståle Solbakken har vært i svært godt humør de siste dagene. Han har vist en avslappet holdning i forhold til denne kampen, og det blir spennende å se hvordan FCK velger å gå ut på Camp Nou.

- De fleste lag som kommer hit legger seg i forsvar. Vi skal spille kjapp fotball, jobbe som et lag og bevege oss for hverandre, forklarer Messi.

Sugen på mål Det har ikke gått på de vanlige superskinnene for Barcelona denne sesongen. De ligger riktignok på 3. plass i La Liga - bare ett poeng bak Barcelona og med seier i kveld vil de toppe Champions League-gruppa.

Messi innrømmer likevel at de har et par trinn igjen før de er på toppen.

- Vi er ikke urolige. Vi har spilt mange kamper i det siste, kanskje vi er litt slitne. Det har ikke gått så bra for oss på hjemmebane, men mot Valenica (2-1) viste vi at laget er i rute, sier han ifølge klubbens hjemmeside.

Som leverer følgende skremmeskudd i retning «Kongens by».

- Nå vil vi score flere mål. Vi har skapt nok sjanser, men har ikke hatt flyten i og rundt målområdet.

Og bare så det er nevnt: Ifølge OptaJoe har Messi scoret 13 mål på de ti siste Champions League-kampene på Camp Nou.

PS! Tidligere i dag ble det klart at Barca-keeper Victor Valdes er syk og at Jose Pinto står mellom stengene. Xavi er på bedringens vei, men starter neppe.

EKSAMENSKLAR: Ståle Solbakken drillet spillerne sine på Camp Nou i går kveld. Kvart på ni starter alvoret. Foto: LLUIS GENE/AFP
EKSAMENSKLAR: Ståle Solbakken drillet spillerne sine på Camp Nou i går kveld. Kvart på ni starter alvoret. Foto: LLUIS GENE/AFP Vis mer