OG FORTSATT ER ALDEREN BARE 26: Her har Lionel Messi scoret sitt 369., 370. og 371. mål totalt i Barca-trøya (inkluderer treningskamper). Det skjedde mot Osasuna forrige helg, og markerte en ny rekord. Han feiret selvsagt med å ta med matchballen hjem. Foto: Toni Albir / EPA / NTB Scanpix
OG FORTSATT ER ALDEREN BARE 26: Her har Lionel Messi scoret sitt 369., 370. og 371. mål totalt i Barca-trøya (inkluderer treningskamper). Det skjedde mot Osasuna forrige helg, og markerte en ny rekord. Han feiret selvsagt med å ta med matchballen hjem. Foto: Toni Albir / EPA / NTB ScanpixVis mer

Messi nekter for at denne utrolige rekordsamlinga betyr noe

Men det gjør den i høyeste grad, tror Rune Bratseth.

(Dagbladet:) De unngikk hverandre da Champions League-kvartfinalene ble trukket i Nyon på fredag, Cristiano Ronaldo (29) og Lionel Messi (26). Dermed lagres et eventuelt «El Clásico» til semifinalen eller finalen. I Champions League, vel å merke. For i serien slipper vi å vente:

I kveld smeller det på Santiago Bernabeu.

- Rekordene betyr mye Cristiano Ronaldo og Lionel Messi har gjort opp om Gullballen-kåringen de siste seks åra, og i forbindelse med fredagens trekning ble Ronaldos enorme scoringsform trukket fram.

Portugiseren har 13 mål i Champions League denne sesongen
, og ligger dermed bare ett mål bak Messis bestenotering på 14 i en og samme sesong.

Den kan Ronaldo fort hente inn. Men det er verre med alle de andre rekordene Messi har.

Twitterprofilen @BarcaStat presenterte de fleste av dem forleden, og selv om både Messi og Ronaldo bedyrer at rekordene ikke er noe de tenker på -  som Messi sa i fjor vinter til argentinske Clarin: «Målet mitt er ikke å sette rekorder. Jeg ønsker å vinne alt med lagene mine hver eneste sesong»:

De bryr seg i høyeste grad. Det tror i alle fall Viasat-ekspert og tidligere Bundesliga-stjerne Rune Bratseth.

- Helt klart. Spesielt når det er så mange kvalitetsspillere i fotballen som nå, sier han, og sikter spesielt til Messi, Ronaldo og Zlatan Ibrahimovic.

- Hadde de vært alene om å bryte barrierer i perioden vi er inne i, ville det kanskje ikke vært så drivende for dem. Men når de merker at det er andre også som er like ivrige etter å sette rekorder, så er det en spore til å spille hver kamp, til å score mål. Det er en knallhard fight, sier Bratseth videre.

- Hvis du ser på Messis liste, så er det mest imponerende med den at han setter rekordene sine når fotballen er på sitt beste. Nivået har aldri vært høyere.

«Nye Messi» Messi er på flere områder en annen spiller enn han var for fem-seks år siden, ifølge CMores ekspert Lars Tjærnås:

- Han har et enda større repertoar. Han beveger seg over større områder, og er mye mer enn en ren spiss og avslutter, sier Tjærnås.

- Han er dirigent, og styrer rytmen i laget offensivt. Han er en toppscorer som gjerne assisterer seg selv nå. Messi har gått fra å være en spiss til å bli en orkesterleder.

Tre CL-favoritter Etter fredagens trekning holder Rune Bratseth Barcelona, Real Madrid og Bayern München som favoritter i deres tre kvartfinaleoppgjør, mens han sliter med å spå hvem av Paris St. Germain og Chelsea som kaprer den siste semifinaleplassen. Lars Tjærnås' magefølelse tilsier at Real Madrid jubler høyest i finalebyen Lisboa lørdag 24. mai.

Men før vi kommer så langt - kvartfinalene spilles 1./2. og 8./9. april - retter fotballverdenen sine beundrende blikk mot den spanske hovedstaden allerede klokka 21.00 i kveld.

Med hjemmeseier mot Barcelona i «El Clásico» vil Real ha sju poengs luke ned til erkerivalen idet ni serierunder gjenstår.

- Real Madrid gir fra seg så få poeng at hvis luka øker til sju, er nok løpet kjørt for Barcelona, sier Bratseth, og får full støtte av Tjærnås.

Trøsten er at Barcelona har Lionel Messi i klubben. Scorer han i kveld, går han forbi Real-legenden Alfredo Di Stefano. Han har også 18 mål i «El Clásico».

Men i motsetning til sin 87-årige landsmann, kan Messi flytte fotballgrenser i ti år til.

EL CLASICO-SPÅDOM: Rune Bratseth fastslår at Real Madrid i kveld kan hekte av Barcelona i gullkampen i Spania. Foto: John T. Pedersen
EL CLASICO-SPÅDOM: Rune Bratseth fastslår at Real Madrid i kveld kan hekte av Barcelona i gullkampen i Spania. Foto: John T. Pedersen Vis mer