Messi og Barcelona bidrar til årets tv-aksjon

Gjør som Northug og Johaug.

BIDRAR: Barcelona-stjernene, med Lionel Messi i spissen, har signert en drakt som skal auksjoneres bort til inntekt for årets tv-aksjon. Foto: AFP / JORGE GUERRERO / NTB Scanpix
BIDRAR: Barcelona-stjernene, med Lionel Messi i spissen, har signert en drakt som skal auksjoneres bort til inntekt for årets tv-aksjon. Foto: AFP / JORGE GUERRERO / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Aksel Lund Svindal, Petter Northug og Jo Nesbø er tre av kjendisene som allerede har bidratt til årets tv-aksjon - som går til inntekt for Nasjonalforeningen for folkehelsens arbeid med demens.

Kan legge inn bud nå Nå slenger liksågodt Barcelona seg på. Et samarbeid mellom Den Spanske Ambassaden og Spanias Turistkontor i Oslo, Turistrådet i Katalonia, Turistrådet i Barcelona, en hotellkjede og et flyselskap gjør nemlig at du legge inn bud på følgende:

En signert Barcelona-trøye, flybillett tur-retur middelhavsbyen, hotell og kampbillett. Det er mulig å legge inn bud på godsakene her.

- Vi er overlykkelige over å kunne gi denne signerte Barca-trøya til TV-aksjonen, og håper den skal dra inn fryktelig mye penger til Nasjonalforeningen for folkehelsen, sier Karen Sand ved Spanias turistkontor i Oslo.

Varer til søndag Hun hevder at Barcelona mottar rundt 70 000 henvendelser per år vedrørende profilgaver, og det skal ha vakt mye oppmerksomhet i inn- og utland at TV-aksjonen har fått  Barca-spillerne til å signere drakta for årets aksjon.

I fjor ble det auksjonert bort en Messi-drakt, og den gikk til slutt for 50 000 kroner, så man skulle tro at summen kan bli minst like høy i år.

Vinterbidrag Tidligere i dag meldte NTB at også Petter Northug, Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud bidrar. Northugs vinnerski fra et verdenscuprenn i Davos skal auksjoneres bort.

Det samme skal jakker signert av de beste og fleste langrennsløperne, med Marit Bjørgen og Therese Johaug i spissen.

AUTOGRAF-BONANZA: De fleste av de største Barcelona-stjernene, inkludert Lionel Messi, har signert drakta. Foto: TV-aksjonen
AUTOGRAF-BONANZA: De fleste av de største Barcelona-stjernene, inkludert Lionel Messi, har signert drakta. Foto: TV-aksjonen Vis mer

Også alpinistene, med Aksel Lund Svindal og Kjetil Jansrud, i spissen bidrar med signert landslagsjakke.

• Du kan legge inn bud på auksjonen på Barcelona-pakka helt fram til søndag klokka 23.30. I 14-tida fredag ettermiddag var høyeste bud på 1100 kroner.

KJEKK INNPAKNING: Drakta kommer i denne esken. Foto: TV-aksjonen
KJEKK INNPAKNING: Drakta kommer i denne esken. Foto: TV-aksjonen Vis mer