SJOKKTAP: Lionel Messi og Barcelona tapte overraskende mot lille Getafe. Foto: REUTERS/Susana Vera
SJOKKTAP: Lionel Messi og Barcelona tapte overraskende mot lille Getafe. Foto: REUTERS/Susana VeraVis mer

Messi og Barcelona gikk på sjokktap mot Getafe

Traff stolpen på overtid av overtiden.

(Dagbladet): • Getafe - Barcelona 1-0

Barcelona gikk på en smell borte mot Getafe, og tapte sin første kamp for sesongen. De regjerende mesterne er nå seks poeng bak Real Madrid.

- Det er nesten ikke til å tro. Men det er derfor vi elsker denne idretten, sa Lars Tjærnås i Canal+-studio.

Det var lite som stemte for Barcelona. De hadde som vanlig ballen mest, men det gikk for sakte og det var langt mellom mulighetene. Getafe kjempet hardt, tettet rommene og hadde også hellet på sin side.

I det 67. minutt fikk de belønning for strevet.

Juan Valera fikk gå merkelig uforstyrret opp på en corner, og styrte inn 1-0 for vertene.

Barcelona-spillerne så ned i bakken, tydelig bekymret. Pep Guardiola gjorde straks grep og erstattet Maxwell og Alexis Sanchez med Isaac Cuenca og Pedro.

Resten av kampen ble spilt på Getafes banehalvdel, men det var ikke Barcelonas kveld. Ballen trillet rundt sekstenmeteren i ren håndballstil, men de fant ikke lukene de trengte.

Pique ble etterhvert flyttet opp som spiss, uten at det hjalp. Barcelona begynte å bli desperate, Sergio Busquets prøvde å filme seg til straffe, men ble gjennomskuet. Gult kort.

På overtid fikk de endelig muligheten. Endelig satt kombinasjonene slik de pleier. Messi spilte til Keita, Keita spilte videre til Messi. Argentineren sklei ballen i mål, men hele stadion jublet. Linjedommeren markerte for offside. Korrekt.

Barcelona fikk en mulighet til. Messi ble spilt alene med keeper. Stadion ble stillpe. Alle trodde det var scoring, men Messi skjøt i stolpen. Returen havnet i bena til Xavi, ballen føk mot keeperhjørnet, men Daniel Diaz reddet.

Da blåste dommeren for full tid. Barcelona hadde tapt, og det var et fortjent tap.

Getafe sørget med det for enda mer jubel i Madrids gater i kveld. Tidligere i dag slo Real Madrid byrival Atletico Madrid 4-1 på Santiago Bernabeu.

MATCHVINNER: Juan Valera ble matchvinner mot Barcelona. Foto: Reuters / Susana Vera
MATCHVINNER: Juan Valera ble matchvinner mot Barcelona. Foto: Reuters / Susana Vera Vis mer