FORRIGE GANG: Barcelona med Zlatan Ibrahimovic (t.h.) gjestet Ullevaal og Vålerenga i 2010. Her er svensken i duell med Vålerengas Freddy dos Santos. Kampen endte med seier 4-2 til Barcelona. Foto: Kyrre Lien / NTB Scanpix
FORRIGE GANG: Barcelona med Zlatan Ibrahimovic (t.h.) gjestet Ullevaal og Vålerenga i 2010. Her er svensken i duell med Vålerengas Freddy dos Santos. Kampen endte med seier 4-2 til Barcelona. Foto: Kyrre Lien / NTB ScanpixVis mer

Messi og Barcelona til Ullevaal i sommer

Møter Vålerenga.

(Dagbladet): I anledning Vålerengas 100-årsjubileum tar Oslo-klubben imot Barcelona den 27. juli. Spanjolene besøkte Oslo sist i 2010-sesongen, og ifølge en pressemelding fra Vålerenga, uttrykte laget allerede da at de ønsket å returnere.

- Vi opprettet en god relasjon til Barcelona forrige gang de besøkte oss, og vi er både stolte og glade over at de ønsker å komme til Oslo for å være med å feire at Vålerenga fyller 100 år, sier administrerende direktør Pål Breen i pressemeldingen.

Ifølge han har Vålerenga fått Messi-garanti.

- Dette er en showkamp, men vi ønsker selvfølgelig at Barcelona stiller med sitt beste mannskap så vi får testet oss skikkelig. Derfor er det avtalefestet at blant annet Messi skal spille kampen, forklarer Breen.

Også Vålerenga-trener Kjetil Rekdal er veldig fornøyd med at laget hans får møte Barcelona.

- Dette er først og fremst en fotballfest for alle som er glade i fotball, sier Rekdal.

- Det er imponerende at Vålerenga år etter år klarer å lokke storklubber som Barcelona, Liverpool og Manchester United til Ullevaal stadion. Det gir våre spillere en fantastisk mulighet til å se hva som kreves for å lykkes på topp internasjonalt nivå.

Kampen mot Barcelona spilles to dager før jubileumskampen mot Sarpsborg 08. Kampen mot Sarpsborg går 29. juli, som er stiftelsesdatoen til Vålerenga-laget.