Messi og Barcelona trener to dager i Oslo

Kjører opp til spansk sesong i Norge.

KLAR FOR NORGE: Lionel Messi har det samme forholdet til en ball som barn har til smågodt: Kjærlighet. Onsdag 25. juli kommer han og Barcelona til Oslo. FOTO: NTB SCANPIX
KLAR FOR NORGE: Lionel Messi har det samme forholdet til en ball som barn har til smågodt: Kjærlighet. Onsdag 25. juli kommer han og Barcelona til Oslo. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Lionel Messi (26) og stjernegalleriet i Barcelona legger inn en treningsleir i Oslo før de møter Vålerenga lørdag 27. juli. Nå jobbes det med å åpne treningene.

Vålerenga tar imot Barcelona på Ullevaal stadion den siste helga i juli. Men allerede to dager før kommer storlaget til Oslo.

Trener Tito Vilanova har bestemt at sentrale dager av sesongoppkjøringen skal legges til den norske hovedstaden. Barcelona kommer rett fra Tyskland og treningskamp mot Bayern München onsdag 24. juli.

- Vi har hatt store lag på besøk hver sommer siden 2008. De har kommet dagen før og reist hjem med eget fly etter kampen. Dette er noe nytt, sier Pål Breen, administrerende direktør i Vålerenga.

- Både Ullevaal og Bislett er aktuelle baner å trene på. Vi jobber med at de som er glade i Barcelona skal få være så nære treningene som mulig.

Hardt arbeid
Dermed er det ingen liten godbit Breen og Co. kan presentere i Vålerengas 100-årsjubileum. Elleve dager seinere, onsdag 7. august, spiller Oslo-laget mot Liverpool. Også denne kampen går på Ullevaal.

- Vi har jobbet med dette lenge, sier Breen.

Vålerenga har fått garantier på at Lionel Messi kommer. Han er blitt kåret til verdens beste fotballspiller fire år på rad. Hva som skjer med den brasilianske nyervervelsen Neymar er foreløpig uklart.

Barcelona møter Lechia Gdansk fra Polen lørdag 20. juli. Det blir lagets første kamp i sesongoppkjøringen. I begynnelsen av august drar stjernene videre til Asia.

SMOKKET TIL:  Barcelona spilte seg til 100 poeng i årets La Liga. Det var nok til å bli seriemester. Lionel Messi ble far i fjor høst og hadde med seg sønnen på feiringene. FOTO: NTB SCANPIX
SMOKKET TIL: Barcelona spilte seg til 100 poeng i årets La Liga. Det var nok til å bli seriemester. Lionel Messi ble far i fjor høst og hadde med seg sønnen på feiringene. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

- Foreløpig har vi solgt 12.500 billetter mot Barcelona. Erfaringene fra tidligere viser at vi kan forvente et oppsving i salget 14 dager før en slik kamp, sier Breen.

Stolte
De store klubbene i England og Spania legger ofte sesongforberedelsene til USA og Asia. Hva har «lille» Vålerenga gjort?

- Vi har invitert oss selv ganske tidlig. I forhandlingene legger vi fram stadion, fasiliteter for publikum og boforhold. Det er ikke alle land klubber som dette vil dra til. Derfor er vi både stolte og beæret, sier Breen.

God Vålerenga-økonomi blir det først hvis over 20.000 tilskuere kommer til Ullevaal på kampene. Å havne i stjerneglansen av både Barcelona og Liverpool, høyner dessuten markedsverdien.

Liverpool har lovet at de kommer med samtlige krumtapper.

- Vi har spilt jevnt mot slike klubber tidligere. De møter oss midt i sesong, og vi er en riktig motstander, sier Breen.

FORNØYD VÅLERENGA-DIREKTØR:  Pål Breen. FOTO: NTB SCANPIX
FORNØYD VÅLERENGA-DIREKTØR: Pål Breen. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer