Messi og co. kan ha kastet bort serieledelsen

Poengtap mot Levante åpner for Atletico Madrid. Se video!

Levante - Barcelona 1-1 (1-1)

(Dagbladet): Real Madrid la press på Barcelona og Atletico Madrid etter 5-0-seieren på bortebane mot Real Betis i går, og katalanerne måtte vinne for å ta tilbake luken på tre poeng.

Lionel Messi er endelig skadefri, og startet sin første ligakamp etter skadeproblemene argentinere hadde før og like etter nyttår. Barcelona jaget ledermål i den andre omgangen, og det var Messi som fikk de største sjansene.

Iherdig forsvarsspill og en strålende Keylor Navas i Levante-buret holdt imidlertid hjemmelaget inne i kampen. Messi bommet på tre store muligheter i andre omgang, noe som er uvant kost fra den kanten.

Vanskelig - Dette er alltid en vanskelig bortekamp. De forsvarte seg bra, og vi gjorde det vi kunne for å vinne kampen. Vi produserte sjanser, men manglet litt flaks, sier Messi etter kampen.

Det betyr at Atletico Madrid tar over serieledelsen med seier over Sevilla seinere i kveld.

- I starten av sesongen vant vi kamper uten å spille bra, i dag spilte vi bra uten å vinne kampen, sier Barcelona-manager Tata Martino til spanske Marca.

Pangstart Loukas Vyntra ga hjemmelaget overraskende ledelsen etter ti minutter da han stanget inn en corner, men ni minutter seinere var det igjen balanse i regnskapet. Xavi sendte en presis ball inn på hodet til Gerard Pique, som stanget ballen i nettet på corneren. Scoringen var nesten identisk som den til Levante.

Barcelona manglet boksåpnerne Andres Iniesta (kneskade) og Neymar (ankelskade) i kveldens kamp, og skapte lite farlig resten av omgangen.

Levante lå på nedre halvdel før kampen, og har ingen god statistikk å vise til på hjemmebane denne sesongen (3-3-3 før kvelden skamp). Det første oppgjøret mellom lagene endte hele 7-0 til Barcelona i august i fjor.

Det er fortsatt utrolig jevnt i toppen mellom de tre øverste lagene, og Barcelona-trener Gerardo Martino har tidligere uttalt at han ikke er sikker på om 100 poeng er nok til å vinne La Liga denne sesongen - slik Barcelona gjorde i fjor.