Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi passerte 300 mål i storseier

Nådde ny milepæl mot Rayo Vallecano.

(Dagbladet): Rayo Vallecano - Barcelona 0-5.

Rayo Vallecano hadde ikke slått Barcelona på hjemmebane i La Liga på ti år før kveldens møte mellom lagene på Campo de Fútbol de Vallecas i Madrid.

Håpet om en sensasjonell seier svant betraktelig etter 21 minutter da Cesc Fabregas vant ballen høyt i banen og tredde den igjennom til David Villa, som med på første berøring ekspederte kula forbi keeper Rúben. Katalanerne var nemlig ubeseiret i alle de foregående 21 kampene (20-1-0) 30-åringen hadde tegnet seg i målprotokollen siden overgangen fra Valencia for to år siden.

Samtidig var det Fabregas' sjette målgivende pasning så langt denne sesongen. Det gjør ham til den mest produktive tilretteleggeren i spansk toppfotball.

Vertene klarte å begrense skadene inn til pause, men annen omgang var ikke mer enn tre minutter gammel da det som måtte gjenstå av spenning i oppgjøret ble ryddet til side med en scoring av historiske dimensjoner.

Lionel Messi er stadig ikke mer enn 25 år gammel, men lørdag kveld nådde han en milepæl selv de færreste rendyrkede spisser makter å passere i løpet av en lang karriere da han feide inn sin 300. scoring for klubb og landslag som senior med sin giftige venstrefot etter en nydelig vinklet og vektet pasning fra Martín Montoya.

Heller ikke mål nummer 301 var langt unna. Etter at Fabregas og Xavi hadde lagt på til 0-3 og 0-4, ble Messi frispilt i bakrom, rundet Rúben og satte ballen i tomt mål med høyrebeinet til 0-5.

Det avsindige antallet fulltreffere har han oppnådd på bare 419 kamper for Barcelona og Argentina. 246 mål har kommet med venstrefoten, 41 med høyrefoten, 12 med hodet, ett med hånda (mot Espanyol i 2007) og ett med kroppen, ifølge Infostrada, som vartet opp med en statistikkbonanza i forbindelse med jubileumsmålet.

Samtidig var det hans 12. og 13. seriemål denne sesongen og hans 72. og 73. scoring i kalenderåret 2012. Det er to mål bak Pelés bestenotering fra 1958 og 12 mål bak Gerd Müllers rekord for klubb og landslag i 1972.

Med åtte seriekamper, tre Champions League-kamepr og potensielt fire Copa del Rey-oppgjør før nyttår, er rekorden definitivt innenfor rekkevidde.

Bare erkerival Real Madrid har maktet å ta poeng fra Barcelona så langt i La Liga. Dermed troner de foreløpig aleine på tabelltoppen med 25 poeng etter ni kamper, men Atlético Madrid følger tre poeng bak, og har mulighet til å utlikne forspranget med hjemmeseier mot tabelljumbo Osasuna i morgen kveld.