Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi-prislapp: 5,8 milliarder

To klubber pekes ut.

FARVEL? Lionel Messis slengkyss til publikum etter scoringen mot Elche i går ble tolket på forskjellig vis. Foto: REUTERS/Albert Gea / NTB SCANPIX
FARVEL? Lionel Messis slengkyss til publikum etter scoringen mot Elche i går ble tolket på forskjellig vis. Foto: REUTERS/Albert Gea / NTB SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Leo Messi fotballframtid er i spill, etter en påstått feide med trener Luis Enrique.

Den lille ballkunstneren er nå åpen for et klubbskifte, skriver britiske The Sun (krever innlogging).

Forutsetningen: At en kjøpende klubb er villig til å punge ut totalt 5,8 milliarder kroner på argentineren. Disse signalene er sendt både Chelsea og Manchester City, skriver avisa.

Verdien daler?
Summen inneholder både overgangssum og lønn over seks år, hvor 2,4 milliarder er utkjøpsklausulen hans fra de blårøde.

I går hevdet en tidligere Barcelona-trener at Messi bare er i klubben fortsatt på grunn av et løfte til avdøde Tito Vilanova.

- Lionel har vært i Barcelona en stund nå, og han trenger nye utfordringer. Han er fortsatt verdt mye penger, men hans verdi vil bare dale fra nå, sier trener Henk ten Cate.

Det er ikke bare Messis forhold til sin overordnede som skranter i Barcelona for tida. Nylig ble sportsdirektør Andoni Zubizarreta sparket, klubblegende Carles Puyol valgte å gå samtidig.

UØNSKET? Luis Enrique har ikke falt i smak som Barcelona-trener. REUTERS / Albert Gea / NTB SCANPIX
UØNSKET? Luis Enrique har ikke falt i smak som Barcelona-trener. REUTERS / Albert Gea / NTB SCANPIX Vis mer

Og onsdag ble det kjent at Josep Maria Bartomeu, klubbpresident, har besluttet at det skal avholdes nytt valg ved sesongslutt etter utbredt misnøye innad i klubben.

Tidligere Barca-spiller Cesc Fabregas velger å ta lett på Messi-ryktene, på tross av at det ble oppstuss da argentineren begynte å følge nettopp hans londonklubb på sosiale medier nylig.

Lykkelig?
- Noen gjør situasjon hans verre enn den virkelig er. Messi er lykkelig i Barcelona, og klubben er fornøyd med han, sier Fabregas til radiokanalen Onda Cero.

Fabregas legger til at han i hvert fall ikke prøver å påvirke angriperen på noen måte.

- Leo gjør det som passer ham. Som hans venn og tidligere lagkamerat ville det vært topp hvis jeg fikk spille samnmen med han igjen.

The Mirror snur på det hele i dag, avisa hevder at Barcelona er klubben som jakter i Storbritannia.

Manchester Citys sportsirektør Txiki Begiristain og klubbleder Ferran Soriano er begge ønsket tilbake på Nou Camp. De to ledet den katalanske klubben til suksess for bare få år siden.