Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi raser etter påstandene som ryster hele Spania

- Oppspinn, sier C More-Veland.

ANKLAGER: Spanske El Mundo anklager faren til Lionel Messi for å være involvert i hvitvasking av narkopenger. Nå slår Messi-leiren tilbake. Dette bildet er i forbindelse med et møte i retten i september i forbindelse med en skattesak. Foto: REUTERS/Albert Gea
ANKLAGER: Spanske El Mundo anklager faren til Lionel Messi for å være involvert i hvitvasking av narkopenger. Nå slår Messi-leiren tilbake. Dette bildet er i forbindelse med et møte i retten i september i forbindelse med en skattesak. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

(Dagbladet): Lionel Messis far, Jorge, blir i den spanske avisa El Mundo anklaget for å være involvert i hvitvasking av narkopenger.

Nå slår Messi-leiren tilbake mot påstandene som skaper store overskrifter i Spania.

- Verken Jorge eller Lionel Messi kan leve med at det florerer falske historier av denne karakteren i såkalte seriøse medier. Politiet har klart støttet opp om at historien er helt feil. Dette er et ondt forsøk på å ramme familien, skriver Messis management.

Bakgrunnen for bråket er et oppslag i en av Spanias største dagsaviser.

Showkamper El Mundo hevder de kunne avsløre at Jorge Messi var en sentral person i hvordan colombianske narkogjenger hvitvasket store millionbeløp.

Anklagene gikk ut på at Jorge som arrangør for showkampene «Messi with friends» hadde hjulpet kriminelle organisasjoner med hvitvasking.

PAPPA MESSI: Jorge Horacio Messi møter sterke anklager i spansk presse. Foto:  REUTERS/Albert Gea
PAPPA MESSI: Jorge Horacio Messi møter sterke anklager i spansk presse. Foto: REUTERS/Albert Gea Vis mer

Flere store spanske aviser, blant annet Marca, dementerer anklagene.

C More-kommentator Petter Veland tror heller ikke på El Mundos påstander.

- Det virker nesten som det er en svertekampanje mot Messi og Barcelona. Dette føyer seg inn i rekken av saker som nesten er for ville til å være sanne. Det siste jeg har hørt er at saken er dementert og at faren vurderer å gå til sak mot avisa. Dette må være oppspinn, sier Veland til Dagbladet.

Barca-spillere i avhør Mandag ettermiddag sendte det spanske politiet ut en uttalelse som avviste at Jorge Messi på noe tidspunkt var mistenkt.

Men politiet bekreftet at Jorge og Lionel Messi har vært til avhør.

Barcelona-stjernene Daniel Alves, Javier Mascherano og keeper Jose Manuel Pinto har også vært inne til avhør. Dette for å hente informasjon i forbindelse med en sak rundt colombianske myndigheter, skriver spansk presse.

PÅ TRENING: Lionel Messi på egentrening i Buenos Aires tidlig i desember. Foto: AFP PHOTO / AFA / SHU KITAYAMA
PÅ TRENING: Lionel Messi på egentrening i Buenos Aires tidlig i desember. Foto: AFP PHOTO / AFA / SHU KITAYAMA Vis mer

- Anklagene var jo såpass alvorlige at Messi-leiren måtte slå tilbake og selvsagt er det ikke noe hyggelig å få slike påstander slengt mot seg, sier Veland.

Tilbake over nyttår Messi har slitt med skade de siste ukene og er for tida i hjemlandet Argentina for å finne formen.

26-åringen er ventet å være tilbake på banen rett over nyttår.

- Jeg tror han har brukt de siste ukene godt. Og hvis han skulle være miste en periode av sesongen, så var det god timing nå. Nå fokuserer han på å være hundre prosent klar, og ikke 99 som han har vært tidligere. Nå har han fått ting litt på avstand, men han ikke finner seg i de falske ryktene i Spania, sier Veland.