Messi raser mot dommeren etter nederlaget

Lionel Messi var ikke fornøyd med innsatsen til dommeren da Argentina røk ut av Copa America.

IKKE BLID: Lionel Messi uttrykte misnøye overfor dommeren flere ganger i løpet av kampen mellom Argentina og Brasil. Foto: Ugarte / AFP / NTB Scanpix
IKKE BLID: Lionel Messi uttrykte misnøye overfor dommeren flere ganger i løpet av kampen mellom Argentina og Brasil. Foto: Ugarte / AFP / NTB ScanpixVis mer

Det ble ikke et internasjonalt trofé på Lionel Messi og hans Argentina denne gangen heller. De møtte et meget solid Brasil som til slutt vant 2-0 etter scoringer av Gabriel Jesus og Roberto Firmino. Dermed sa det altså stopp for Argentina i semifinalen i Copa America.

Likevel så man gjennom kampen at Argentina hadde sine sjanser, og de ble på ingen måte rundspilt av brasilianerne. Blant annet hadde Sergio Agüero og Messi hver sin sjanse som endte i henholdsvis tverrliggeren og stolpen.

Messi møtte pressen etter kamp, og til tross for at han uttrykte stolthet over innsatsen til sine lagkamerater, var han på ingen måte fornøyd med kveldens dommerteam fra Ecuador.

Ropte på straffe

Stjerna hevder at argentinerne burde hatt to straffer i løpet av kampen. Det kan tenkes at han hinter til en situasjon da Agüero gikk i bakken før Brasil kontret inn 2-0 og da Nicolás Otamendi fikk en albue av Arthur Melo i halsen under en corner like før kampslutt.

- I løpet av turneringa så vi mange tullete hands og frispark bli dømt på. Men i dag mot Brasil fikk vi ingen avgjørelser i vår favør som vi fortjente. CONMEBOL (Fotballforbundet for Sør-Amerika) bør se på dette, men jeg tviler på de kommer til å gjøre det, sa Messi etter kampen.

Det skal sies at dommerne får hjelp for å se på slike tvilsomme situasjoner. Som under VM i Russland, har også Copa America et VAR-team som sitter og ser på disse situasjonene.

Messi hevder likevel at videodommerne ikke gjorde jobben sin i natt.

- Det var klare forseelser som ikke engang ble sjekka av VAR. Det skjedde gjennom hele kampen. Med en gang de så kontakt, dømte de i Brasils favør og det tullet der distraherte oss under kampen, påsto Messi.

Blir med videre

Barcelona-stjerna har nå fylt 32 år, og det er med andre ord ikke så altfor mange år igjen til å nyte Messi. Sist gang de ikke gikk hele veien i Copa America tok han seg en god pause før han returnerte til landslaget. Det samme gjorde han etter VM i Russland.

Etter gårsdagen nederlag virker han derimot litt mer positiv til videre spill for landslaget.

- Hvis jeg fremdeles kan bidra på noen måte, vil jeg fortsette med det. Jeg føler meg veldig bra i denne gruppa, sa Messi.

Allerede neste år får Messi og Argentina en ny sjanse til å vinne Copa America. Noe som kanskje gir ekstra motivasjon er at neste mesterskap arrangeres i Argentina og Colombia.