Lionel Messi om Argentina og ønsket om å returnere til moderklubben

Messi raser mot spekulasjonene: - Det er respektløst

Lionel Messi er ikke fornøyd med behandlingen av ham selv og lagkameratene.

SINT: Lionel Messi har sett seg lei spekulasjonene rundt hans rolle på landslaget. Her avbildet sammen med Sergio Aguero. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin
SINT: Lionel Messi har sett seg lei spekulasjonene rundt hans rolle på landslaget. Her avbildet sammen med Sergio Aguero. Foto: REUTERS/Sergei Karpukhin Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Lionel Messi er den store stjernen på Argentina, og har hatt en sentral rolle i laget i en årrekke.

Flere vil ha det til at stjernespilleren har større innflytelse utover bare det å være spiller, og at han også har en finger med i spillet når det gjelder laguttak og taktikk.

Disse spekulasjonene får Messi til å rase.

- Jeg blir sint når folk lirer av seg slike ting så lett. De sier ting uten å vite noe om det. Jeg blir sint, men jeg er også vant til at folk sier slike latterlige ting om meg og laget. Jeg kan leve med det, uttaler driblefanten i et intervju med ESPN.

Sikret VM-sluttspill

I forrige måned ble VM-kvalifiseringen avgjort, og før den siste kampen hang Argentinas skjebne i en tynn tråd.

Laget var avhengig av en seier mot Peru, og landet vendte seg til Messi. Det var han som måtte stå fram, og ta laget til Russland 2018.

Og under et enorm press leverte Barcelona-spilleren en fantastisk kamp. Messi scoret tre mål, og nasjonen kunne puste lettet ut. De skulle til VM.

- Løgn

Likevel får ikke han fred, og har blitt anklaget for å ta ut troppen til Argentinas kamper.

- Det er løgn at jeg tar ut vennene mine på laget, og velger treneren på landslaget. Jeg er bare en spill på laget. Det er respektløst å fortelle spillere som Di Maria, Aguero, Higuain og Mascherano, som alle er verdenskjente spillere, at de kun er på landslaget fordi de er mine venner.

Vil spille for moderklubben

Messi har rukket å bli 30 år, og neste års mesterskap i Russland kan være hans siste sjanse til å bli verdensmester.

På klubblaget har imidlertid argentineren opplevd stor suksess. Der står han blant annet med åtte ligagull, fem spanske cuptrofeer, og fire Champions League-seiere. I tillegg har Messi vunnet Ballon d'Or fem ganger.

Han har med andre ord oppnådd det aller meste, og denne uka gjentok stjernespilleren hans ambisjon om å en gang spille for moderklubben Newell's Old Boys igjen.

- Jeg har alltid sagt at jeg en dag skal spille for Newell's, og at det er en urealisert drøm, men jeg vet ikke hva som kommer til å skje de neste årene. Jeg ville elsket det, og jeg håper at jeg kan dra tilbake dit. Det har jeg drømt om siden jeg var et barn, forteller Messi.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer