Messi reddet Barcelona med seriemål nummer 25

Seieren satt langt inne mot Athletic Bilbao.

• Barcelona - Athletic Bilbao 2-1.

Barcelona slet tungt nok en gang, men takket være Lionel Messi kunne katalanerne juble for seier igjen.

Messi ble matchvinner 12 minutter før slutt da Athletic Bilbao ble slått 2-1. Dermed har Barcelona igjen fem poengs luke til Real Madrid (65-60), og Messi er er likt med Cristiano Ronaldo på scoringstoppen (25-25).

Det viktige er at vi vant, ikke at jeg scoret. I dag gjorde de det vanskelig for oss fra start til slutt, sa Messi.

Etter å ha sett ut som et urokkelig godstog på vei mot nye titler i lang tid har Barcelona vist svakheter ved flere anledninger den siste tiden.

Først kom den overraskende poengdelingen mot Sporting Gijón i hjemlig serie. Deretter ble Arsenal for sterke i første åttedelsfinale i mesterligaen.

Søndag brukte laget lang tid på å knekke Athletic Bilbao på eget gress i Guardiolas 100. seriekamp som Barcelona-trener.

God start Det tok riktignok ikke lang tid før måltyven David Villa hadde sørget for 1-0 etter forarbeid av Dani Alves og Xavi, men Barca maktet likevel ikke å tilrive seg noe stort overtak på de baskiske gjestene.

Etter pausen var det snarere Bilbao som kom ut som det beste laget, og Sergio Busquets måtte ta ulovlige midler i bruk for å stoppe landslagskollegaen Fernando Llorente innenfor vertenes 16-meter.

Andoni Iraola satte inn straffen i hjørnet, og det var kamp igjen på Camp Nou.

Etter dette var Barcelona utvilsomt det førende laget, men det seiersvante hjemmelaget misbrukte mange sjanser før de overlistet Gorka Iraizoz igjen. Det måtte en mann med navn Lionel Messi til for å knekke koden. etter 78 minutter dukket argentineren opp på rett sted.

Drømmedag På nytt var det Xavi som fant Alves på siden. Den brasilianske backen fant Messi foran målet med et lavt innlegg. Dermed var poengene sikret.

Mens Barcelona er fem poeng foran Real Madrid, er det 12 poeng fra hovedstadslaget til Valencia på tredjeplass.

Valencias poengtap lørdag betydde at Villarreal kunne inntatt tredjeplassen søndag, men det ble bare 1-1 mot bunnlaget Malaga.

José Luis Mendilibar fikk en drømmestart som Osasuna-trener da Espanyol ble slått 4-0, mens Daniel Aranzubia hadde en drømmedag da Deportivo La Coruña-keeperen gikk i angrep og nikket inn 1-1 mot Almería på overtid.

Han er første keeper som scorer i La Liga siden 2002.

(NTB)