MAGIKER: Barcelonas Lionel Messi feirer sin første scoring sammen med Dani Alves.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau Nacarino
MAGIKER: Barcelonas Lionel Messi feirer sin første scoring sammen med Dani Alves.Foto: SCANPIX/REUTERS/Gustau NacarinoVis mer

Messi rundet 25 mål på 24 kamper

Scoret tre da Barcelona kom seg likt med Real Madrid.

||| (Dagbladet): Real Zaragoza - Barcelona 2-4.

Barcelona trengte tre poeng borte mot Real Zaragoza for å holde tritt med Real Madrid i toppen av La Liga etter sistnevntes seier over Sporting Gijon i går kveld.

De tre poengene ordnet Leo Messi med tre scoringer: En med hodet, en hentet fra aller øverste driblehylle, og en etter et  langskudd - det siste hans ellevte mål på fem kamper.

Barcelona virket trygge på 3-0, men en sen sluttspurt fra hjemmelaget førte likevel til et par nervøse sluttminutter.

Headet inn nummer en
Som en av de minste på banen var det langt fra naturlig at det skulle bli Messi som satte inn det første målet med pannebrasken, men da Zaragoza slurvet etter bare noen minutters spill, viste den lille argentineren at man ikke trenger å være høy for å være god på hodet.

Zlatan Ibrahimovic vant ballen fra en sovende forsvarer og sendte den ut til Pedro på venstrekanten, innlegget søkte ut Leo Messi inne i midten, og helt rolig med beina plantet på gressmatta styrte han ballen ned i hjørnet.

2-0 målet etter pause var kavalkade-materiale.

Igjen slurvet Zaragoza på egen banehalvdel. Messi tok ballen og satte fart, rundlurte først en forsvarer, så to til, før han dunket ballen lavt og hardt ned i motsatt hjørne.

Zlatan endte måltørken
Det tredje målet satte argentineren inn fra tjue meter, da han prikket ballen ned i høyre hjørne der målvakten ikke kunne rekke fram.

Innbytter Colunga reduserte to ganger for Zaragoza like før slutt, men Messi skaffet straffesparket som førte til den punkterende 4-2 scoringen Zlatan Ibrahimovic fikk lov til å sette inn.

Seieren i kveld betyr at Barca har like mange poeng som Real i teten, men katalanerne leder på innbyrdes oppgjør.