Messi rundet 60 mål i sliteseier mot Zaragoza

Barcelona reiste seg etter svak åpning. Se høydepunkter.

(Dagbladet): Real Zaragoza - Barcelona 1-4.

Barcelona hadde vunnet de sju siste seriemøtene med Zaragoza. Mot en nedrykkstruet motstander med La Ligas nest svakeste hjemmestatistikk, var det å forvente at katalanerne skulle få en komfortabel kveld på jobben da luka opp til Real Madrid skulle kuttes ned til tre poeng.

Til slutt endte det med en oppskriftsmessig seier, men Barcelona sto i reell fare for å rote seg ordentlig bort i løpet av den første halvtimen på La Romareda. Kanskje merket Pep Guardiolas mannskap ettervirkningene av en tøff kvartfinale mot AC Milan i Champions League i midtuka.

Misbrukt straffespark Det var iallfall vertene som åpnet friskest, og som fikk en gyllen mulighet til å ta ledelsen halvveis ut i første omgang da Victor Valdés forårsaket et unødvendig straffespark. Barcelona-keeperen rettet imidlertid opp i egen feil da han reddet det svake forsøket fra Carlos Aranda.

Aranda skulle få en slags revansj bare minutter seinere da han ble spilt igjennom på høyresida.

Avslutningen var igjen svak, men returen fra Valdés traff Zaragoza-spissen i hodet og gikk i mål til 1-0 ledelse, da det burde stått 2-0.

Rask snuoperasjon Gjestene lot seg ikke stresse med hav av tid igjen på å gjennomføre en snuoperasjon. Det gjorde derimot hjemmelagets keeper Roberto, som mistet grep om Cesc Fabregas' corner etter 36 minutter. Ballen landet i beina på Carles Puyol, som enkelt styrte inn utlikningen. Når kapteinen scorer i La Liga, vinner som regel Barcelona - de åtte foregående kampene med Puyol-scoring hadde endt i en trepoenger.

Bare tre minutter seinere var kampen snudd på hodet. Alexis Sanchez fant Lionel Messi med en presis crosser, og da argentineren på litt heldig vis fikk kranglet med seg forbi bakerste forsvarer, hamret han ballen opp i nærmeste kryss.

Kampen ble i realiteten avgjort da hjemmelagets Abraham Minero pådro seg sitt andre gule kort like før pause, men selv mot ti mann, måtte Barcelona vente helt til det 86. minutt på det forløsende tredje målet.

Müller-klasse Javier Parades satte ut en lite gjennomtenkt fot og Alexis Sanchez skaffet gjestene straffespark. Det tok Messi seg av på kontrollert vis, og noterte seg for sesongens 60. fulltreffer, den 38. i La Liga.

Det er 39 år siden sist noen sist kunne skilte med en like eventyrlig målfangst på europeisk toppnivå, ifølge Infostrada:

I 1972-73-sesongen scoret Gerd Müller 67 mål for Bayern München i alle turneringer. Det er et antall Messi fort kan finne på å overgå med sju ligakamper, cupfinale og potensielt tre Champions League-kamper igjen av sesognen.

Messi og Barcelona sparte det beste til slutt da han kombinerte lekkert med Pedro, som fikk æren av å sette punktum.