Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Messi sa nei til Bayern, Chelsea og Madrid i sommer

Adidas ville betale halvparten av prisen på 2 milliarder.

BLE I BARCA: Lionel Messi (t.h.) ble fristet av solid lønnsøkning dersom han ville bytte til en av storklubbene som sponses av hans personlige sponsor i sommer, men takket nei til en overgang til Chelsea, Bayern eller Real Madrid, hevder spansk sportsavis. Foto: Lluis Gene, AFP / NTB Scanpix
BLE I BARCA: Lionel Messi (t.h.) ble fristet av solid lønnsøkning dersom han ville bytte til en av storklubbene som sponses av hans personlige sponsor i sommer, men takket nei til en overgang til Chelsea, Bayern eller Real Madrid, hevder spansk sportsavis. Foto: Lluis Gene, AFP / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): I oktober skrev den Barcelona-baserte sportsavisa El Mundo Deportivo at Adidas ville betale halvparten av prisen for å flytte Lionel Messi til én av de store klubbene som er sponset av utstyrsgiganten.

Messi har en personlig sponsoravtale med Adidas, mens Barcelona som klubb er sponset av rivalen Nike.

Påstanden ble tilbakevist av den tyske sportsgiganten noen dager seinere.

- Vår kjernevirksomhet er utstyr til sportsutøvere, og ikke spilleroverganger eller betaling av overgangssummer, sa Adidas-talsmann Oliver Brüggen.

Informerte Barcelona Men i dag skriver El Mundo Deportivo at de kan avsløre flere detaljer. De hevder at både Chelsea, Bayern München og Real Madrid var inne i bildet.

Adidas skulle være villige til å betale halvparten av de 250 millionene euro (drøyt 2 milliarder kroner) som tilsvarer utkjøpsklausulen til Messi i Barcelona.

Avisa skriver de har fra pålitelige kilder at Messis representanter skal ha blitt gjort oppmerksomme på forslaget fra Adidas. Messi-leiren informerte Barcelona, men fortalte samtidig at spilleren ikke var interessert i å bytte klubb.

Argentineren har gjentatte ganger sagt at han ikke ønsker et klubbskifte. Han har vært takknemlig overfor Barcelona som hentet ham allerede som 13-åring, og betalte for behandlingen av veksthormonmangel som gjorde det mulig for ham å bli fotballspiller.

40 prosent lønnsøkning En overgang til en «Adidas-klubb» skulle også gitt Messi en lønnsøkning på 40 prosent, men heller ikke det endret ønsket hans om å bli i Barcelona.

Dermed ble det altså ingen gjenforening med gamlesjefen Pep Guardiola i Bayern, intet samarbeide med Jose Mourinho i Chelsea eller det som kanskje ville blitt tidenes mest oppsiktsvekkende overgang mellom El Clasico-rivalene.

I alle fall ikke foreløpig.