Messi satte ny målrekord da Milan ble ryddet av veien

Barcelona klare for sin femte strake CL-semifinale.

LYKKES MED DET MESTE: Barcelona er klare for sin femte strake Champions League-semifinale, etter at Leo Messi scoret to mål da Milan ble ryddet av veien i kveld. 14 totalt i en sesong er ny rekord, etter at Ruud van Nistelrooy scoret 12 for Manchester United i 2003.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito (SPAIN  - Tags: SPORT SOCCER)
LYKKES MED DET MESTE: Barcelona er klare for sin femte strake Champions League-semifinale, etter at Leo Messi scoret to mål da Milan ble ryddet av veien i kveld. 14 totalt i en sesong er ny rekord, etter at Ruud van Nistelrooy scoret 12 for Manchester United i 2003.Foto: SCANPIX/REUTERS/Giampiero Sposito (SPAIN - Tags: SPORT SOCCER)Vis mer

(Dagbladet): Barcelona - Milan 3-1.

Der førstekampen var et lite antiklimaks etter skapte forventninger til storoppgjøret mellom Milan og Barcelona, leverte lagene det meste som kreves av en festkveld da de møttes til retur i Spania i kveld.

Og passende nok, etter å ha blitt minnet på at han ikke har den beste statistikken mot italienske lag, var det Leo Messi som scoret to mål da Barcelona tok seg videre til semifinale.

Riktignok var det fra straffemerket begge ganger nå også, men hvem bryr seg vel om det, da seieren til slutt ble såpass komfortabel som den ble for Barca.

Messi satte samtidig målrekord i Champions League med sitt første fra ellevemeteren, da han ble den første til å score 13 mål i en Champions League-sesong. Hans andre i kveld, og fjortende for sesongen, gjør at han står med 51 mål totalt i turneringa. Ikke verst for en 24-åring.

Zlatan antyder dommerhjelp
Milan på sin side har ingenting å skamme seg over etter å ha blitt slått ut, og heller ikke mye å klage over, selv om de sikkert kommer til å ville diskutere straffesituasjonen som førte til 2-1.

SKUFFET: Zlatan Ibrahimovic kom med kraftig kritikk av dommerne etter tapet i Barcelona.Foto: SCANPIX/AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU
SKUFFET: Zlatan Ibrahimovic kom med kraftig kritikk av dommerne etter tapet i Barcelona.Foto: SCANPIX/AFP/PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

Det vil i hvert fall Zlatan Ibrahimovic.

- Vi utlikner til 1-1, og så får vi en straffe mot oss som jeg ikke forstår. Ballen er ikke i spill, men han dømmer. Det er rart, og det ødelegger kampen, sier svensken til Viasat etter kampen.

- De trenger ikke dette her. Vi snakker om verdens beste lag. Jeg begynner å forstå Mourinho, og hvordan han holder på hver gang han kommer hit. Nå har jeg vært med på det selv, og forstår mer og mer. I andre omgang skulle jeg hatt straffe også, dømmer du den andre til dem, kan du dømme den til oss også. Etter det kjempet og kjempet vi, men dessverre. Dommeren blåste hver gang man rørte dem, det var synd. Hadde dommeren gitt 50/50, hadde vi hatt bedre sjanse. Men de gjør det bra, vi skal ikke bare klage på dommeren, sier Ibrahimovic.

Pep Guardiola fnyser av dommerpratet.

- Vi ble snytt for to klare straffer i Milano, og sa ingenting. I dag ble spilleren holdt, og det er straffe, sier Barcelona-treneren.

Mexes-somling
Den første scoringa fikk vi etter elleve minutter på Camp Nou.

TIDLIG UVØRENT: Luca Antonini kastet seg inn i beina til Leo Messi etter elleve minutter, og laget straffen Messi enkelt konverterte til 1-0.Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN
TIDLIG UVØRENT: Luca Antonini kastet seg inn i beina til Leo Messi etter elleve minutter, og laget straffen Messi enkelt konverterte til 1-0.Foto: SCANPIX/AFP/OLIVIER MORIN Vis mer

Da hadde Barcelona vist tenner et par ganger allerede, mens Milan viste vilje og intensjon på de kontringsforsøkene de fikk.

1-0 ble imidlertid forært hjemmelaget av en helsløv Philippe Mexes. Han sov og ga fra seg ballen til Leo Messi, som distanserte ham uten nåde i stormløpet mot mål.

Argentineren så ut til å ha skuslet bort muligheten da han valgte pasning i stedet for avslutning nesten alene med Christian Abbiati, men plutselig var ballen på vei tilbake til ham, og da var 24-åringen heldig og smart.

Luca Antonini kastet seg ned for å stoppe et nytt Messi-skudd, felte spissen tydelig, og fra straffemerket satte teknikeren enkelt inn ledermålet.

Men Milan hadde som nevnt vært farlige framover, og etter en drøy halvtime lyktes de med et vakkert angrep.

KALDDUSJEN: Milan vartet opp med et vakkert angrep da Antonio Nocerino utliknet til 1-1.Foto: SCANPIX/AFP/ALBERTO LINGRIA
KALDDUSJEN: Milan vartet opp med et vakkert angrep da Antonio Nocerino utliknet til 1-1.Foto: SCANPIX/AFP/ALBERTO LINGRIA Vis mer

Robinho danset seg forbi to-tre spillere, fant Zlatan Ibrahimovic, som vektet en perfekt stikker til Antonio Nocerino på vei inn bak Barca-forsvaret.

Nocerino var iskald alene med Victor Valdes, og plutselig var det stille på Camp Nou.

Nesta rev ned Busquets
Kort tid før pause skulle likevel Barcelona ta tilbake ledelsen.

Alessandro Nesta viste uforståelig lite rutine da han holdt og holdt i Sergio Busquets foran øynene på dommer Björn Kuipers inne i feltet på en corner, helt til nederlenderen pekte på straffemerket. Skal man først holde, kan man i hvert fall prøve å skjule det litt.

Hjemmepublikum skjønte nesten like lite som Milan-spillerne, men avgjørelsen var korrekt, den, og Leo Messi valgte det andre hjørnet da han satte sitt andre straffespark like sikkert i mål som tidligere i omgangen.

Lenge satt man med følelsen at Milan fortsatt kunne ryste Camp Nou mot slutten.

DOBBEL: Messi var like sikker da han satte inn Barcelonas andre straffespark til 2-1.Foto: SCANPIX/AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
DOBBEL: Messi var like sikker da han satte inn Barcelonas andre straffespark til 2-1.Foto: SCANPIX/AFP/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU Vis mer

Andres Iniesta satte en stopper for den tankerekka etter 53 minutter.

Leo Messis skudd ble blokkert av en Milan-forsvarer, men ballen rullet Barcelonas vei i kveld, og landet rett i beina på Iniesta.

Førsteberøringa hans var sexy som bare det, andretouchen løftet kula forbi Abbiati og opp i det høyre hjørnet.

Da hadde ikke Milan mer å stille opp med. Barcelona er klare for sin femte strake semifinale i Champions League, der de skal møte laget som avanserer av Chelsea og Benfica i morgen.

- Vi måtte jobbe veldig hardt i dag, og vi er svært tilfredse med å være i semifinale igjen. Nå venter vi på å se hvem vi møter, sier Andres Iniesta, ifølge NTB.

SPIKEREN: Andres Iniesta løftet vakkert inn 3-1 knappe ti minutter inn i andre omgang.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO
SPIKEREN: Andres Iniesta løftet vakkert inn 3-1 knappe ti minutter inn i andre omgang.Foto: SCANPIX/AFP/JOSEP LAGO Vis mer

- Milan er et godt lag, og vi er stolte over å slå dem, sier Pep Guardiola.

NB! I den andre returkampen i kveld vant Bayern München komfortabelt 2-0 over Marseille takket være to scoringer av Ivica Olic, og med 4-0 sammenlagt er laget klare for semifinale mot (høyst sannsynlig) Real Madrid eller APOEL Nikosia.