Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi satte standarden etter bare tre minutter

Barcelona åpnet La Liga-sesongen med 3-0 borte mot Santander.

DRØMMESTART: Lionel Messi og Barcelona eksploderte ut av startblokkene i serieåpningen borte mot Racing Santander. Argentineren avsluttet et lekkert angrep med en følsom chip over Toño tre minutter ut i kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent West
DRØMMESTART: Lionel Messi og Barcelona eksploderte ut av startblokkene i serieåpningen borte mot Racing Santander. Argentineren avsluttet et lekkert angrep med en følsom chip over Toño tre minutter ut i kampen. Foto: SCANPIX/REUTERS/Vincent West Vis mer

||| (Dagbladet): Racing Santander - Barcelona 0-3.

Det skilte 28 poeng mellom seriemester Barcelona og treer Valencia da status ble gjort opp i La Liga etter 38 serierunder forrige sesong.

Sommerens overgangsvindu har gitt liten grunn til å tro noe annet enn at avstanden mellom Barcelona og Real Madrid og de 18 andre lagene i spansk toppdivisjon kommer til å bli noe mindre denne sesongen.

Motstanderen i serieåpningen, Racing Santander, var iallfall ingen målestokk for katalanere blottet for premierenerver.

Bare tre minutter ut i kampen sendte trekløveret Xavi, Andres Iniesta og Lionel Messi en tidlig advarsel til erkerival Real om at det skal bli vanskelig å fravriste dem det hjemlige fotballhegemoniet da de vartet opp med angrepsspill fra øverste hylle.

Timingen mellom løp og pasninger var strålende, og da Messi ble frispilt av Iniesta, lyktes han til fulle med en utsøkt chip over Santander-keeper Toño.

PÅ SCORINGSLISTA: David Villa åpnet målkontoen i La Liga allerede i sin første seriekamp i Barcelona-drakta.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Rafa Rivas
PÅ SCORINGSLISTA: David Villa åpnet målkontoen i La Liga allerede i sin første seriekamp i Barcelona-drakta.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/Rafa Rivas Vis mer

Iniesta, som tidligere i sommer avgjorde VM-finalen mot Nederland, viste seg nok en gang som en habil avslutter da han la på til 2-0 til gjestene etter halvtimen.

Midtbaneeleganten klinket til på direkten da Toño bokset ut i returrom, og ballen seilte i perfekt bue over en keeper på halvdistanse.

Bare fem minutter seinere fikk vertene en gyllen mulighet til en redusering, men en reaksjonssterk Victor Valdes stoppet Mohamed Tchites forsøk fra straffemerket. Dermed gikk Barcelona i garderoben med en ganske så komfortabel pauseledelse.

Etter hvilen, var det nykommer David Villas tur til å vise seg fram hos gjestene.

Med et nydelig hodestøt på Daniel Alves sitt innlegg, fastsatte den spanske storscoreren sluttresultatet til 0-3, og dermed en bunnsolid start på tittelforsvaret.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media