- Messi scorer sånne hele tida

Ojo brydd av flatterende sammenlikning etter kunstmål.

(Dagbladet): Brann - Sandnes Ulf 3-1.

Uten å nevne navn kom Brann-trener Rune Skarsfjord med krass kritikk av enkeltspillere i pausen etter en mildt sagt varierende første omgang i sesongens første hjemmekamp på «Stadion».

Det er nærliggende å tro at Tomasz Sokolowski var én av dem Skarsfjord siktet til, for han ble igjen i garderoben uten at det var noen skader inne i bildet. Også Kim Ojo så ut til å trenge en oppstrammer, for nigerianeren virket å være langt unna utgaven som scoret 15 mål i fjorårets Tippeliga.

- Vi måtte ihvertfall ikke gå utpå der og bli passive og smånervøse. Det fortjente ikke publikum og det fortjente ikke spillerne heller. De ville, men de ble avventende og passive og noen var kanskje litt preget. For enkelte var det første gang utpå her, men vi har ikke tid til sånt i Brann. Det er en grunn til at de er her, sier Skarsfjord om pausepraten, som åpenbart så ut til å heve Brann.

- At vi blir buet ut til pause var veldig fortjent, erkjenner en spak Amin Askar overfor TV 2.

Haugen satte fart Vertene hadde ristet av seg Sandnes Ulfs åpningsoffensiv og tatt ledelsen da Amin Askar skaffet et straffespark Rodolph Austin scoret på, men slapp gjestene inn i kampen igjen da Kamal Saaliti stanget inn utlikningen etter 20 minutter.

Da Fredrik Haugen kom inn fra start i annen omgang ble det imidlertid fart på både Ojo og Brann, og etter timen eksploderte det blant de drøyt 11 500 tilskuerne som hadde tatt turen.

Riktignok fikk Brann en håndsrekning fra Sandnes Ulf-keeper Bo Andersen, som begikk den keepersynden det er å slippe inn mål ved nærmeste stolpe da Amin Askar dro seg innover i banen og avsluttet.

Takknemlig Bare minuttet etterpå kom kampens definitive høydepunkt da Rodolph Austin slo ballen opp i bakrom - en ball midtstopper Ronny Espedal feilberegnet grovt. Plutselig var Ojo aleine med Andersen og fjorårets toppscorer valgte den luftigste og mest nonchalante varianten da han langt på vei punkterte oppgjøret.

- Det var et fantastisk mål. Jeg står i takknemlighet til Gud. lagkameratene mine og fansen, som gir meg støtte. Jeg så keeperen kom ut fra streken, og det virket som han forventet at jeg skulle avslutte mot lengste hjørne, men han ante ikke hva jeg hadde tenkt til, forteller Ojo.

Med en følsom chip selv lobbeglade Lionel Messi trolig ville sagt seg tilfreds med, åpnet Ojos årets målkonto på spektakulært vis. Nigerianeren ville imidlertid ikke være med på sammenlikningen.

- Målet mitt lignet litt på Messi sine, men han scorer slike hele tida. Jeg vil aldri sammenlikne meg selv med ham. Han er den aller beste. Jeg respekterer og elsker Messi, sier Ojo til TV 2 Sporten.

Lar seg ikke stresse Ojo har blitt beskyldt for ikke alltid å gjøre sitt beste og antydninger om divanykker. Kritikken har prellet av, selv om han erkjenner at første omgang var langt under pari.

- Det stresser meg ikke, men jeg utrettet ingenting i første omgang, men før annen omgang hadde jeg en prat med treneren og fikk tatt ut mitt beste, sier han og peker samtidig på et heldig skobytte i pausen.

Da dommer Kristoffer Helgerud ikke slo ned på keeperdebutant Hannes Halldorssóns soleklare felling av Tommy Høiland på overtid, endte det 3-1 til Brann, som fikk en opptur etter en skuffende premiere på Lerkendal.

FORTJENTE PIPEKONSERT: Amin Askar mener Brann-spillerne fortjente pipekonserten de fikk på vei inn til pause.Foto: Digitalsport
FORTJENTE PIPEKONSERT: Amin Askar mener Brann-spillerne fortjente pipekonserten de fikk på vei inn til pause.Foto: Digitalsport Vis mer