Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Messi scoret sitt 48. mål for sesongen

Slo Ronaldos Barca-rekord. Til semi med 6-1 sammenlagt.

LEKENT OG LETT: Lionel Messi triller inn det eneste målet i kveldens kamp mellom Sjakhtar Donetsk og Barcelona. Dermed vant Barcelona kvartfinalen 6-1 sammenlagt. Foto: Efrem Lukatsky, AP/Scanpix
LEKENT OG LETT: Lionel Messi triller inn det eneste målet i kveldens kamp mellom Sjakhtar Donetsk og Barcelona. Dermed vant Barcelona kvartfinalen 6-1 sammenlagt. Foto: Efrem Lukatsky, AP/Scanpix Vis mer

Lionel Messi satte klubbrekord med sitt vinnermål da Barcelona slo Sjakhtar Donetsk 1-0 borte i Champions League.

Sammenlagt ble det komfortable 6-1 og en problemfri ferd til semifinale. Høydepunktet var da Messi scoret sitt 48. mål for sesongen. Dermed slo han klubbrekorden til Ronaldo, som for 14 sesonger siden stoppet på 47 mål.

Messi nøyer seg neppe med det. Han har inntil ni kamper igjen denne sesongen, og han mangler bare ett på å tangere den spanske rekorden Ferenc Puskas satte som Real Madrid-spiller for 51 sesonger siden.

Messi har 9 mål på 10 mesterligakamper, 29 mål på 28 seriekamper, 7 mål på 6 cupkamper og 3 mål på 2 supercupkamper denne sesongen.

Målet hans i Donetsk gjorde at kampen aldri ble spennende.

God start Sjakhtar åpnet riktignok kampen forrykende og spilte seg til tre-fire store sjanser i begynnelsen av oppgjøret. Barcelona slapp unna med skrekken takket være flere gode redninger av keeper Victor Valdés.

- Vi kom hit med en stor ledelse, men dette er et vanskelig sted å spille. Sjakhtar er en god motstander som kjempet helt til slutt, sa Valdés til spansk TV etter kampen.

Etter at den verste offensiven hadde gitt seg, tok Barcelona tok mer og mer over. Messi hadde et par gode muligheter, blant annet en mislykket lobb alene med keeper, før scoret etter 43 minutter.

Høyreback Dani Alves fant Messi, som akselererte inn i feltet, vendte bort en motspiller og scoret med et lurt skudd akkurat da to andre skulle til å takle ham.

Storoppgjør Det var Messis niende mesterligamål denne sesongen. Det er ikke bare i spansk sammenheng han er på rekordjakt. Ruud van Nistelrooys mesterligarekord på 12 fulltreffere er også i fare.

— Jeg synes vi spiller mye bedre enn tidligere sesonger, og vi håper at vi greier å omsette det i flere titler, sa Valdés.

I semifinalen blir det høyst sannsynlig et helspansk oppgjør. Real Madrid roter neppe bort sin 4-0-ledelse i returkampen mot Tottenham på White Hart Lane i morgen.

Dermed blir lørdagens «El Clásico» i serien bare det første av fire stormøter mellom Barcelona og Real Madrid i tiden som kommer. Lagene møtes også i den spanske cupfinalen

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media