Messi senket Liverpool med et utrolig frispark

Tøft utgangspunkt for Jürgen Klopp og Liverpool.

SE HØYDEPUNKTENE: Se alle målene fra Barcelonas semifinale mot Liverpool. Video: Viasat
  • Barcelona – Liverpool 3–0 (1–0)

Som så mange ganger før, var det en magisk argentiner som var avgjørende. Et fantastisk frispark av Lionel Messi sikret 3-0, og gjør jobben til Liverpool svært vanskelig på Anfield.

Men da Coutinho ble bytta ut fikk han overraskende respons fra Barcelona-fansen. De valgte å bue på sin venstrekant. Det fikk Messi til å reagere. Etter kampen ga han egne fans inn, og ba om at klubben nå måtte stå sammen:

– Det er stygt gjort, de er inne i en avgjørende fase av sesongen, og da må alle holde sammen.

SLAKTES: Champions League-eventyret til Ole Gunnar Solskjær og Manchester United er over etter 4-0-tap sammenlagt mot Barcelona i kvartfinalen. Nå slaktes United-spillerne på børsen. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Scoret mot gamle lagkamerater

Både Jürgen Klopp og Ernesto Valverde overrasket før kampen. Klopp valgte å bruke Naby Keita og Joe Gomez framfor Roberto Firmino og Trent Alexander-Arnold. Valverde hadde på sin side valgt å benke Arthur Melo, og bruke Arturo Vidal i stedet.

Vi fikk en intensiv start på kampen, der Liverpool gjorde som forventet og sto høyt. Likevel så vi tilfeller der Barcelona klarte å spille seg gjennom presset til engelskmennene.

SKAM: Liverpool-fans har inntatt Barcelona før kveldens semifinale i Champions League, men flere av bortelagets supportere anklages for rasisme og slåssing. Video: @navcfc_ og @SolskCR / Twitter. Vis mer

Liverpool fikk kveldens første sjanse da Sadio Mané ble spilt gjennom. En liten hånd fra Piqué var ikke nok til å blåse straffe til Liverpool.

Vi så at stort sett hver gang Messi hadde ball var spillere som Fabinho meget tett på argentineren. Likevel var det flere ganger at Messi kom seirende ut, og fintet bort Fabinho.

Etter 25 minutter fikk Barcelona hull på byllen etter press fra Liverpool. Alba slo et strålende innlegg langs bakken der Luis Suárez stakk fram foten og satte 1–0 for Barcelona.

– Det første målet var ikke godt forsvarsspill, var Klopps kommentar til det første målet etter kampen.

Etter scoringen fyrte Barcelona på alle sylindre, og Coutinho, Suárez og Messi hadde flere muligheter til å doble ledelsen, men uten hell. Lagene gikk inn til pause med 1–0.

Liverpool forsøkte ved flere anledninger å vinne ballen høyt, men uten å få noe særlig uttelling for det.

HYLLES: Liverpool-spiller Sadio Mané ble filmet i en moské 1. september, bare timer etter at han scoret mål i kampen mot Leicester. Nå hylles han på Twitter. Video med tillatelse fra Khalil Laher Vis mer

Vanvittig frispark

I andre omgang gikk Liverpool i strupen på Barcelona, og Milner fikk en god sjanse, men Ter Stegen var god og reddet et bredsidet skudd.

Liverpool fortsatte presset, og Salah var svært nære å score på et langskudd. Nok en gang var Ter Stegen rask nok til å få hendene på ballen.

– Jeg har sett Barcelona et utall ganger på hjemmebane, men kan ikke huske å ha sett noe liknende som den spillefrekvensen som dette på lang, lang tid, sa Viasat-ekspert Lars Tjærnås om Liverpools dominans en periode i den andre omgangen.

Etter lang periode med Liverpool-dominans, var det plutselig Barcelona som scoret igjen. Suarez satte ballen i tverra med låret, og Messi kunne bare spasere inn 2–0.

– De blir brutalt straffa, sa ekspertkommentator hos Viasport Lars Tjernås.

– Messi, Messi, Messi

Og så ville en liten magiker vise seg fram igjen. 82 minutter ut i kampen får Barca et frispark, og Messi banket ballen i keeperhjørnet til Alisson. Et vanvittig frispark kan sende katalanerne til finalen.

Også ekspert Morten Langli var nærmest fra seg av begeistring.

– Messi, Messi, Messi. Disse fjorten åra med scoringer er en egen tidsregning og en epoke. Vi kommer ikke til å se noe før eller siden som er i nærheten av den mannen. Se på intensiteten på løpene, duellene og alt i dag. I denne kampen hadde han bestemt seg: Han skulle vinne denne kampen, sier Langli om Messi

Fattet Messi

Dette var Lionel Messi sitt 600. mål for Barcelona. Vanvittige tall.

Nesten like etter skulle Liverpool få en gigantsjanse. Etter skudd ble først reddet på streken, skulle Salah sette ballen i nærmest åpent mål. Liverpools stjerne satte likevel ballen i stolpen.

Liverpool hadde på den tiden bytta inn Roberto Firmino, men selv ikke han kunne gjøre utgangspunktet bedre for Liverpool.

Dermed endte det altså 3-0, og nå blir det vanskelig for rødtrøyene.

– For en fotballkamp, for et nivå, oppsummerte Ronny Deila etter kampen på Viasport.

Selv om Liverpool tapte 3-0, så var det mange lyspunkter å ta med seg spillemessig for Klopps menn. Og tyskeren var ikke nødvendigvis i dårlig humør etter kampen.

– Vi spilte en fantastisk kamp, guttene spilte bra. Guttene viste stolthet over å spille for Liverpool. Folk som ikke så kampen vil bare tenke «Liverpool tapte 3-0», men hvis du så kampen vil du tenke at det var en veldig god kamp. Og vi var en del av det. Vi spilte bra og skapte mange sjanser. Men vi scoret ikke mål, sier Jürgen Klopp til Viasat.

Messi derimot var veldig fornøyd.

– Det ble fram og tilbake i første omgangen, der det ble fysisk, og det er ikke vi så vant til. Etter hvert fikk vi bedre kontroll, sier magikeren.