Barcelona slo PSV, Inter snudde mot Tottenham

Messi-show da Barca lekte seg - Spurs drømmestart knust av Inter på overtid

Lionel Messi scoret hat-trick mot PSV, mens Tottenham måtte se seier bli til tap da de slapp inn to i sluttminuttene mot Inter.

  • Barcelona - PSV 4-0 (1-0)
  • Inter - Tottenham 2-1 (0-0)

Barcelona var store favoritter hjemme mot de nederlandske seriemesterne PSV. Lionel Messi har uttalt at Champions League er et viktig mål for katalanerne denne sesongen og den argentinske virtuosen viste at han kan være tungen på vektskålen også denne sesongen.

Det tok en drøy halvtime før ballen satt i nota for Messi. Et flott løp med ball av Ousmane Dembelé endte med frispark rett utenfor PSVs 16 meter. Fra det holdet var det liten tvil om hvem som skulle ta det.

Messi steg fram, bøyde ballen over muren og i krysset helt inne ved høyre stolpe. Et nydelig utført frispark, noe som har blitt en av Messis største spesialiteter de siste par sesongene.

PSV var på langt når ufarlige. Nederlendernes angrepsrekke med Hirving Lozano og Steven Bergwijn i spissen skapte stadig uro på overganger og sistnevnte var svært nære å sende gjestene i en sjokkledelse halvveis i omgangen.

Også Gaston Pereiro kom nære å sende gjestene foran, men halvvolleyen hans strøk over tverrliggeren til Marc-André ter Stegen.

I andre omgang sto kampen og vippet. Lozano og Bergwijn var fortsatt skumle på kontringer, mens Luis Suarez traff tverrliggeren med en lekker lobb.

Kvarteret før slutt var det fjorårets Neymar-erstatter Ousmane Dembelé som igjen viste seg fram.

Franskmannen dro seg elegant løs fra to motspillere før han vridde ballen bort i det lengste hjørnet.

21-åringen fikk mye kritikk for prestasjonene sine etter rekordovergangen, men har storspilt i sesongåpningen og fortsatte med det mot PSV.

Lionel Messi viste imidlertid at det fortsatt er han som er sjefen i Barcelona. Få minutter etter forrige scoring ble han vippet igjennom av Rakitic og enkelt og elegant bredsidet han ballen i borteste hjørnet med innsiden av foten.

Det var ikke slutt på dramaet i kampen likevel. Samuel Umtiti fikk sitt andre gule kort da han stoppet den livlige Hirving Lozano og måtte tusle av banen.

Inter-dobbel i dramatiske sluttminutter

Hverken Inter eller Tottenham har startet sesongen helt som håpet. Begge lagene kom til første kamp i Champions League etter forsmedelige tap i hjemlig liga i helga.

Med Barcelona som den klare gruppefavoritten og PSV regnet som det svakeste laget var oppgjøret mellom italienerne og engelskmennene regnet for å være avgjørende for hvem som tar seg videre til sluttspillet.

Det var ingen storspilt affære på San Siro, men takket være noe heidundrande sluttminutter av Inter ble det en kamp Inter-fansen seint vil glemme.

Harry Kane fikk første omgangs klart største sjanse etter en briljant ball over Inter-forsvaret fra Christian Eriksen. Alene med keeper klarte ikke Tottenhams storspiss å stokke beina etter å ha rundet Handanovic og ballen forsvant utover sidelinja.

Etter pause virket Tottenham å ha fått en oppkvikkende tale fra manager Mauricio Pochettino. London-laget presset høyere og hadde bedre tempo i spillet og det tok bare åtte minutter før det ga betalt.

Christian Eriksen fikk to sjanser fra omkring 16 meter og da den andre fikk en voldsom retningsforandring via De Vrij var det lite Inter-keeper Samir Handanovic kunne gjøre.

Målet ga gjestene selvtillit og de var nærmere å doble ledelsen enn hva Inter var en utlikning.

Spurs virket å være på sikker grunn, men fem minutter før slutt dukket Inters store stjerne og kaptein opp. Mauro Icardi sto umarkert på 20 meter og dundret en helvolley inn nede ved stolpen.

Det ga de blå og sorte virkelig blod på tann.

Inter jaget og presset Tottenham til å forsvare seg dypt. Vertene etablerte et voldsomt press og etter flere cornere fikk laget betalt. Matias Vecino dukket opp etter at Stephan de Vrij hadde headet ballen tilbake på tvers og styrte inn seiersmålet foran et ekstatisk hjemmepublikum.