HAR FÅTT NY SJANSE: Barcelona fikk servert muligheten til å avgjøre ligakampen på egen hånd etter Real Madrids uavgjort mot Valladolid i går. Foto: Lluis Gene, AFP / NTB Scanpix
HAR FÅTT NY SJANSE: Barcelona fikk servert muligheten til å avgjøre ligakampen på egen hånd etter Real Madrids uavgjort mot Valladolid i går. Foto: Lluis Gene, AFP / NTB ScanpixVis mer

Messi sier som Gerrard: - Vi kan ikke la denne sjansen glippe

Dristig ordvalg?

(Dagbladet): Real Madrids uavgjort mot Valladolid i går, betydde at gullmuligheten åpnet seg for Atlético og Barcelona, som møtes i siste serierunde.

Med seirer mot Elche og Atlético kan Barcelona ta sitt fjerde seriemesterskap på fem sesonger.

- Vi må gjøre maksimalt ut av dette og ikke la denne sjansen glippe, sier Lionel Messi til klubbens nettside.

Selvsagt riktig å si, men ordvalget tyder kanskje på at Messi enten ikke følger så nøye med på den engelske serieinnspurten, og/eller at han ikke er det grann overtroisk.

Gerrard-jinx? For ellers ville han kanskje vært forsiktig med å si at det «ikke skal glippe».

FOTFESTET GLAPP: Demba Ba (t.h.) scorer mot Liverpool etter at Steven Gerrard skled og mistet ballen til Chelsea-spissen. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix
FOTFESTET GLAPP: Demba Ba (t.h.) scorer mot Liverpool etter at Steven Gerrard skled og mistet ballen til Chelsea-spissen. Foto: Jon Super, AP / NTB Scanpix Vis mer

Vi tenker selvsagt på en av vårens store snakkiser i fotballens verden: Steven Gerrards uttalelse til lagkameratene etter seieren mot Manchester City:

- Dette skal faen meg ikke glippe, sa Gerrard til lagkameratene ute på banen.

Så var det nettopp han selv som mistet fotfestet da initiativet i gullkampen glapp for Liverpool med tapet mot Chelsea to uker seinere.

- Ligger bedre an Men altså, tilbake til Barcelona og Messi:

- Vi ligger bedre an nå enn vi gjorde for noen uker siden. Nå har vi en mulighet i ligaen og vi er ikke avhengig av at andre resultater går vår vei.

Messi, som ikke uttalerer seg offentlig altfor ofte, kommenterer også ting som er skrevet og sagt om han den siste tida:

- Mange ting har dukket opp dette året. Og mye av det er bare sludder, det meste løgner. Men jeg har det fint, sier han.