FIKK ADVARSLER: Diego Maradona tok for seg Lioenel Messi etter en privatkampe nylig. Der fikk Barcelona-stjernen høre hva Maradona selv gjorde feil. Foto: AP/Paul White
FIKK ADVARSLER: Diego Maradona tok for seg Lioenel Messi etter en privatkampe nylig. Der fikk Barcelona-stjernen høre hva Maradona selv gjorde feil. Foto: AP/Paul WhiteVis mer

- Messi spiller på løkka med Jesus

Maradona gir Barca-spissen råd.

|||(Dagbladet): Lionel Messis oppvisning onsdag kveld rørte fotballhjerter verden rundt.

Diego Maradona er ballgeniet den lille Barcelona-spilleren helst sammenliknes med. Han er også Messis sjef, som argentinsk landslagstrener.

Norske fotballeksperter sleit med å finne ordene da de skulle beskrive Messis prestasjon mot Arsenal. Slike problemer har ikke 49-årige Maradona.

- Han er på det aller høyeste nivået, han er best i verden og Barcelonas stjerne. Leo spiller på løkka med Jesus, sier Maradona til Buenos Aires-radiokanalen Metro ifølge Reuters.

Invadert av ensomhet VM-legenden havnet i trøbbel på en rekke fronter både under og etter sin karriere. Han vil gjøre hva som helst for å hindre at Messi ramler i de samme fallgruvene.

- Det er øyeblikk hvor du blir invadert av ensomhet, men du må være sterk så du ikke ender opp med å gjøre ting som meg. Jeg har snakket mye med ham om dette, sier Maradona.

Dan Eggen og Tor Kristian Karlsen forklarte i går hvorfor Messi ikke tabber seg ut som Maradona. Maradona har selv fryktet at Messi kunne bli fristet til å skeie ut som landslagssjefen.

Han røper at han snakket med 22-åringen i to timer etter privatkampen mot Tyskland 3. mars.

- Jeg fortalte ham at jeg gjorde min greie, og nå er det hans tur til å gjøre karriere. Så får vi se hvem som blir tidenes beste. Men han er på rett vei. Jeg har sett at han har modnet og er full av vilje, sier Maradona.

Argentina sleit seg til VM etter trøbbel og krangling i kvalifiseringen. Nå tør Maradona å snakke høyt om VM-tittel i Sør-Afrika.

FIRESTJERNES SPILLER: Lionel Messi nettet fire praktmål mot Arsenal onsdag. Foto: AFP/LLUIS GENE.
FIRESTJERNES SPILLER: Lionel Messi nettet fire praktmål mot Arsenal onsdag. Foto: AFP/LLUIS GENE. Vis mer

Han blåser av antydninger om at han ikke ønsker å se Messi kopiere hans egen bragd fra 1986.

Slutt på Pelé-prat Selv om det betyr at Messi da kanskje erklæres som den beste fotballspilleren noensinne, foran hele Argentinas nummer 10-original.

- Hvorfor skal jeg ikke være lykkelig hvis Messi vinner VM? Alt snakket om Maradona og Pelé tar da slutt, og det aller beste er at Messi er argentiner.

Radiointervjuet med Maradona er det første siden han ble bitt i ansiktet av sin egen bikkje i slutten av mars. Legenden sier hendelsen var hans egen feil, fordi bikkja var meisinert og ble skremt da den plutselig ble løftet opp.

SNAKKER OM NYE MARADONA: Diego Maradona sier det bare gjør ham glad dersom han mister statusen 'verdens beste noensinne'. Foto: AP/Roberto Candia
SNAKKER OM NYE MARADONA: Diego Maradona sier det bare gjør ham glad dersom han mister statusen 'verdens beste noensinne'. Foto: AP/Roberto Candia Vis mer