Messi, Suarez og Neymar har scoret 120 mål i år. Det er mer enn nesten alle lag i hele Europa

Angrepsrekka Juventus må stoppe. På et vis.

Lionel Messi, Luis Suárez og Neymar har i fellesskap gjort 120 mål denne sesongen. Bare tre klubber i Europas fem store ligaer kan skilte med flere scoringer - totalt.

Foran lørdagens mesterligafinale på Olympiastadion i Berlin handler mye om spisstrioen mange mener er den beste verden noen gang har sett.

Det søramerikanske trekløveret Messi, Neymar og Suárez har torturert forsvar etter forsvar denne sesongen - og står med henholdsvis 56, 50 og 42 scorede mål i alle konkurranser så langt.

Lørdag kan det bli flere.

120 på tre spillere er eksepsjonelt i europeisk sammenheng. Den franske ligamesteren Paris St. Germain har til sammenligning gjort 122 mål totalt i årets sesong. Real Madrid står med 162, mens Bayern München stoppet på 123. Ingen andre klubber i de fem store europeiske ligaene matcher målappetitten til Barcelonas giftige angrepsrekke, viser tall fra Daily Mail.

Byttet plass Mange var skeptiske da Luis Suárez ble hentet til Camp Nou i fjor sommer. Ville den kontroversielle uruguayaneren finne sin plass ved siden av Messi og Neymar i angrepsrekka?

I starten så samarbeidet haltende ut. Suárez, tilbake etter en lang karantene i kjølvannet av biteepisoden mot Italia i VM, ble plassert ute til høyre i angrepsrekka. Barcelona-trener Luis Enrique ønsket ikke å flytte Messi vekk fra posisjonen som midtspiss.

Etter tre måneder tok han likevel akkurat det valget. Suárez ble skjøvet inn i midten, mens Messi ble skjøvet mot høyre. Plutselig skjøt Barcelona-raketten ekstra fart.

Siden 1. januar har spisstrioen scoret 79 ganger.

Spådde suksess Allerede i forkant av årets sesong antydet Luis Suárez det som skulle vise seg å bli løsningen. I et intervju med Daily Mail, sa uruguayaneren:

- Klubben vil være tjent med å ha meg som spillpunkt i straffefeltet. Jeg sier ikke at jeg skal spille som en typisk nummer ni, men på grunn av de naturlige bevegelsene til Leo og Neymar, er det akkurat det rommet jeg som oftest vil true, sa han.

Suárez spådde videre at den nye spisstrioen på Camp Nou kunne komme til å ligne på Samuel Eto'o, Messi og Thierry Henry da de utgjorde klubbens angrepsrekke. Det fikk han delvis rett i. Mens det siste trekløveret stoppet på 100 mål i sin beste sesong, har Messi, Suárez og Neymar bare fortsatt å score etter et måltallet rundet tre siffer.

Barcelona-legenden Johan Cruyff var blant dem som hevet stemmen til kritiske tonefall da Neymar og Suárez kom til klubben. Nederlenderen trodde gamleklubben ville få for mange sjefer på banen. Den frykten har vist seg helt ubegrunnet.

Gode venner Foran lørdagens står i stedet Barcelona-sjef Enrique i spissen for det som liker en svært harmonisk spillergruppe. Gnisninger i spissrekka synes det ikke å være antydninger til.

- Da Suárez kom til klubben, fikk Leo en venn, ikke en rival, sier Marca-journalisten Veronica Brunati til Daily Mail.

De to spisskollegene skal også ha funnet tonen utenfor banen. Suárez og Messi har begge barn på samme alder, og skal ifølge rapportene ha hjulpet hverandre med blant annet henting i barnehagen.

Lørdag kan Juventus-forsvaret smertelig få erfare fruktene av vennskapet på Olympiastadion i Berlin.

(NTB)