Messi tangerte Raúls scoringsrekord

- Lar seg trigge av Ronaldo.

• Ajax - Barcelona 0-2 (0-1)

(Dagbladet): Barcelona har virkelig ikke hatt noen god start med Luis Suárez på banen.

Det ble tap i hans Barca-debut i El Clasico forrige helg. Lørdag ble det overraskende tap mot Celta, og tapte for laget på hjemmebane for første gang på 73 år.

Dermed jaktet ikke bare uruguayaneren sin første seier med katelanerne mot Ajax i kveld - han jaktet også sin første scoring for klubben.

Sikret avansement Men Suárez måtte finne seg i å havne i skyggen av Lionel Messi i kveld - som tangerte Raúls scoringsrekord (70) i Champions League.

Barcelona overbeviste ikke like mye som i 3-1-seieren hjemme mot Ajax i oktober, men takket være Messi har nå klubben ni poeng i gruppe F.

- Det viktigste for Barcelona var å komme tilbake på vinnersporet etter to tap i serien, og sikre avansement i gruppa, og få en god opplevelse. Nå går de en viktig kamp i møte i gruppespillet mot PSG for å vinne gruppa, ellers har de på mange måter den hjemlige serien å konsentrere seg om fremover, sier Petter Veland til Dagbladet.

- Statuer på Karl Johan Barcelona holdt på å få en knallåpning på Amsterdam Arena, hadde det ikke vært for at Alba var i offside.

Hjemmelaget fikk holde mye i ball i starten av første omgang, og kom til sin første store sjanse i det 18. minutt på et langskudd fra Lucas Andersen. Barcelona-keeper Marc-André Ter Stegen måtte ut i full strekk, men ballen gikk uansett på feil side av målstanga.

Halveis i omgangen presset Ajax sine gjester fra Spania høyt, og det luktet en hjemmescoring. Barcelona hang etter, og greide ikke holde ballen i laget, men mistet til røde og hvite spillere som var på hugget hele tiden.

- Første halvtimen til Barcelona er en kvalifisert søknad om sommerjobb som statuer på Karl Johan, skrev en lite imponert Lars Tjærnås på Twitter underveis i kampen.

Likt med Ronaldo Barcelonas største sjanse kom først i rett etter at halvtimen var spilt. Lionel Messi sendte i vei en stikker til Jordi Alba, som Jesper Cillesen i Ajax-buret reddet på flott vis.

Og etter den første store sjansen gikk det bare minutter før Lionel Messi ordnet scoring for spanjolene.

Først leverte Messi et vakert utført frispark, men Cillesen leverte en kjemperedning som forhindret scoring. Ballen ble fri, og endte bak Ajax sin forsvarrekke.

Keeperen gikk selv ut for å forsøke å plukke ballen, men kan ikke sies å lykkes med det forsøket. Et innlegg fra Marc Bartra finner hodet til Messi, som kunne heade inn i det åpne målet.

Kveldens mål er Lionel Messis 70. Champions League-mål, og det er like mange som Cristiano Ronaldo.

- Ikke i flytsonen Andreomgang åpnet langt roligere enn hva tilfellet var i første omgang. Barcelona var nær ved å skape flere store sjanser, og holdt ballen.

Rett før det var spilt 60 minutter var Luis Suárez svært nær ved å score sitt første mål i Barcelona-trøya, men Cillesen gjorde seg stor, og sto nok en gang i veien for gjestene.

- Når Suarez er i flytsonen, og har kamptreningog positive opplevelser i nær fortid, så setter han den. Men det var bare hans tredje kamp siden juli, og han leter fortsatt etter sin posisjon. Men det tar gjerne litt tid før det løsner i ny klubb, sier C More-ekspert Veland om Suarez mot Ajax.

- Det ser ikke ut som han trives så godt ute på høyrekanten, og det virker som han i stor grad gjør som Neymar i forrige sesong og forutinntatt leter etter Messi.

Ajax sin største sjanse så langt i kampen kom i det 68. minutt, men dessverre for hjemmelaget endte innbytter Arkadiusz Miliks stupheading i stolpen og ut.

- Trigger hverandre Bare minutter senere ble livet surere for Ajax. Etter at Joël Veltman felte Messi på vei gjennom, fikk han se sitt andre gule kort for kvelden. Dermed måtte forsvareren forlate banen, og hjemmelaget måtte greie seg de siste tjue minuttene med ti mann.

Og da de 51 000 på tribunen følte de hadde opplevd nok vondt denne kvelden, gjorde Lionel Messi det enda verre.

Messi snappet opp et balltap av Ajax på egen banehalvdel, satte fart og sentret til Pedro. Ballen fikk han tilbake i forma av et innlegg fra innbytteren, og gjorde ingen feil i sin jakt på Raúls målrekord - og satte kontrollert inn sitt 71. mål i Champions League.

Petter Veland tror Messi blir trigget av den evige kampen mot Cristiano Ronaldo.

- De kjemper videre på alle fronter, og en av grunnene til at de bøtter inn mål er den kampen mellom de to. Til syvende og sist tror jeg de er glade for at de har hverandre, for de trigger hverandre. Jeg tror ikke Messi hadde vært så god om det ikke hadde vært for Ronaldo, og jeg tror ikke Ronaldo hadde vært så god om det ikke hadde vært for Messi, sier La Liga-ekspert Veland.