Messi tiltalt for skatteunndragelse

Lionel Messi og faren skal ha unndratt over 30 millioner kroner fra myndigheten.

TILTALT: Lionel Messi og faren Jorge. Foto: AFP PHOTO / Alejandro PAGNI
TILTALT: Lionel Messi og faren Jorge. Foto: AFP PHOTO / Alejandro PAGNIVis mer

(Dagbladet): Det melder spanske medier i dag, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Ifølge Reuters må far og sønn Messi møte i retten 17. september for å svare for seg. Den argentiske fotballyndlingen skal etter sigende ha unndratt over fire millioner Euro fra spanske skattemyndigheter over en treårsperiode fra 2007 til 2009, ifølge Reuters, som igjen siterer den spanske storavisa El Pais.

Seks års fengsel? Retten i Barcelona kunne ikke bekrefte rapportene overfor nyhetsbyrået.

Ifølge VG, som siterer spanske El Mundo, kan Messi risikere opp mot seks år i fengsel dersom han blir funnet skyldig.

Nyheten om den mulige skattesvindelen dukket opp forrige uke. Da ble det sagt at Messi kunne bli nødt til å betale 180 millioner kroner for å slippe fengsel.

Tidligere har store fotball-stjerner mistet betydelige sponsoravtaler etter å ha rotet det til utenfor fotballbanen. Wayne Rooney havnet tilbake i 2011 i unåde hos Coca-Cola etter utenomsportslig kluss på hjemmebane.

Adidas skal ifølge BBC derimot ha gått med forsikringer om at Messi kommer til å være deres frontfigur i lang tid fremover.

- Vi kommer til å fortsette å jobbe med Lionel (Messi). Han er verdens beste fotballspiller, og vi er glad for å ha ham på laget, skal Adidas-direktør Herbert Hainer ha sagt til pressen.

- Har alt på det rene Messi selv var overrasket over anklagene.

«Vi har nettopp fått kjennskap til klagen som ble levert inn til spanske skattemyndigheter via media. Vi er overrasket over disse nyhetene ettersom vi aldri har begått noe lovbrudd. Vi har alltid oppfylt alle våre skattemessige plikter, og fulgt rådene vi har fått fra våre skattekonsulenter. De kommer nå til å ta seg av denne situasjonen for oss», skrev han på sin Facebook-profil forrige uke.